Anchetatorii fac perchezitii, joi, la sediul din Capitala al firmei Hexi Pharma si continua audierile in dosarul privind dezinfectantii diluati din spitale, mai multe persoane fiind citate in calitate de martori, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Procurorii Parchetului instantei supreme si politistii ridica documente si medii de stocare a datelor de la sediul declarat al firmei Hexi Pharma, din Sectorul 3 al Capitalei, au precizat sursele citate. De asemenea, anchetatorii continua joi audierile in acest dosar, dupa ce zilele trecute au dat declaratii, in calitate de martor, mai multe persoane, printre care si femeia care a anuntat la numarul 112 accidentul in urma caruia a murit Condrea.

Fosta sotie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a declarat joi ca are o lista cu numele unor politiceni care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma sa fie protejate. Ea a precizat ca protectia a venit de la “domnul Georgescu”, de la Comisia de la Camera de sanatate a Camerei Deputatilor.

Cititi si: Fosta sotie a lui Dan Condrea spune ca patronul Hexi Pharma a fost agent SIE si ca a fost filat de SRI

Aceasta a adaugat ca lista cu acele persoane era in calculatorul firmei Hexi Pharma de la sediul din Bulevardul Octavian Goga.

“In calculatorul din Goga, pe care am apucat sa-l perchezitionez cinci minute pana sa ma ia la bataie angajatii domnului Condrea, era in calculatorul lui personal din Goga. Erau listele la el si la Dinu Flori. Nominal si nu numai nominal. Erau niste liste pe partide. Adica fiecare director de spital apartinea de PSD, de PNL, si cu sume. Eu detin backup-uri pana la 2008, decembrie. Am intrat atunci in apartament, cu riscul sa ma impuste pentru ca stiam ca are pistol si am facut ultimul set de backup-uri”, a fosta sotie a lui Condrea.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, in varsta de 41 de ani, a murit duminica, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, intre localitatile Corbeanca si Buftea, in judetul Ilfov. Investigatia privind decesul lui Condrea este facuta de aceiasi procurori care fac ancheta in dosarul dezinfectantilor Hexi Pharma.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, in 13 mai, ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus efectuarea urmaririi penale fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014. La doua zile dupa decesul lui Condrea, anchetatorii au facut perchezitii la locuinta acestuia, de unde anchetatorii au ridicat telefoane mobile, laptopuri si alte dispozitive de stocare a datelor.

Alexandru Dan Condrea controla sau era actionar in Romania la cel putin sase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depasit 30 milioane de lei in 2014.

Judecatoria Sectorului 5 a hotarat, in 16 mai, ca Hexi Pharma sa nu poata incepe, timp de doua luni, procedura de dizolvare sau lichidare, sa nu instraineze activele, sa nu diminueze capitalul social si sa nu faca niciun fel de transferuri banesti sau plati, cu exceptia salariilor si a platilor la utilitati, in aceasta perioada fiind interzisa orice vanzare de produse biocide. Instanta a admis astfel cererea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de suspendare a dizolvarii sau lichidarii firmei Hexi Pharma.

In urma acestei decizii, compania Hexi Pharma a renuntat, in 17 mai, la cererea de insolventa pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucuresti, instanta luand act de solicitarea firmei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri