Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat in sedinta de joi studiul de oportunitate privind transformarea Regiei Autonome de Transport Bucuresti in societate comerciala, actiune care va fi facuta in 12 etape, pana la 1 ianuarie 2017. Regia urmeaza sa aiba ca actionar unic CGMB, in conditiile in care discutiile initiale faceau referire la doi actionari, transmite agentia News.ro.

Proiectul de hotarare, introdus pe lista suplimentara, a fost adoptat cu un amendament, respectiv ca societatea comerciala sa aiba ca actionar unic CGMB, nu doi actionari, asa cum prevedea proiectul initial.

Consilierul PSD Minica Boaja a aratat ca transformarea RATB in societate comerciala este o necesitate si este obligatorie.

"Cred ca cei care vin dupa noi ar trebui sa preia din acest studiu de oportunitate. Apreciez acest studiu, a primit aviz favorabil in comisie. Am un singur amendament, ca actionar unic sa fie CGMB.”, a spus consilierul.

Consilierul PNL Mircea Raicu a apreciat ca acest studiu e primul pas necesar si obligatoriu pentru transformarea in societate comerciala a regiei de transport.

Citeste si:
Impact, "unda verde" pentru blocuri de 10 etaje langa padurea Baneasa
Impact a primit unda verde de...

"In acest studiu, cel mai important mi se pare ca este stabilit graficul care arata pasii necesari pentru transformarea in societate comerciala. Sunt 12 pasi pe care viitorul CGMB va trebui sa ii parcurga alert pentru ca pana la 1 ianuarie 2017 trebuie ca regia sa fie societate comerciala. Atunci, trebuie facuti acesti pasi. Apreciez ca acest studiu indeplineste conditii de exigenta cerute”, a spus Raicu.

Sursa foto: RATB

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
STB imparte masti anti-gripa: Reactia cetatenilor
Setari Cookie-uri