Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, joi, cu unanimitate de voturi, construirea primului centru de transplant multiorgan din Sud-Estul Europei, la Spitalul Sfanta Maria si, totodata, asocierea cu Consiliul Local al Sectorului 1, cu unitatea sanitara si cu Asociatia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), transmite News.ro.

Potrivit proiectului, pentru construirea centrului de transplant multiorgan, in valoare estimata de 50 de milioane lei si care va avea minimum 5.500 de metri patrati, este nevoie de un parteneriat intre Consiliul General al Municipiul Bucuresti si Consiliul Local Sector 1.

In baza parteneriatului, Consiliului Local al Sectorului 1 ii revine obligatia de a construi imobilul pe terenul aflat in subordinea ASSMB si a-l preda in exploatare cu scop medical Spitalului Clinic Sfanta Maria.

Alte drepturi si obligatii vor fi stabilite prin negocierea dintre ASSMB in calitate de mandatar, Consiliul General al Municipiul Bucuresti si Consiliul Local Sector 1.

Noul centru de transplant multiorgan va fi un spital cu sapte etaje, care va corespunde standardelor nationale si europene in domeniu.

Vor fi acordate servicii medicale la un inalt nivel in specialitatile chirurgie generala, chirurgie hepatica, chirugie plastica, microchirurgie reconstructiva, chirurgie oro-maxilo-faciala, gastroenterologie, ORL, ATI, medicina interna, oncologie, reumatologie, recuperare medicala, cardiologie, neurologie, analize medicale, de laborator si investigatii imagistice complexe, care vor fi extinse cu specialitatile pneumologie, chirurgie toracica, chirurgie infantila, chirurgie cardiovasculara.

Noul corp va fi unit prin pasarele de cladirea existenta a Spitalului Sf. Maria, mai arata proiectul.

Sursa foto: beerkoff/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri