Doctorii romani sunt foarte buni, dar sistemul de sanatate din Romania s-a confruntat, in ultima perioada, cu adevarate drame create de facilitatile nu la fel de bune, spune intr-un interviu ambasadorul Israelului la Bucuresti, Tamar Samash. Aceasta marturiseste ca la aces moment nu are incredere, in tot acest context din jurul afacerii dezinfectantilor diluati de la Hexi Pharma, sa mearga in orice spital din Romania, conform News.ro.

Medicii romani sunt foarte buni, dar, din pacate, sistemul de sanatate din Romania s-a confruntat, in ultima perioada, cu adevarate drame create de facilitatile nu la fel de bune, spune, intr-un interviu pentru News.ro, ambasadorul Israelului la Bucuresti, Tamar Samash. Aceasta marturiseste ca la acest moment nu are incredere, in tot acest context din jurul afacerii dezinfectantilor diluati de la Hexi Pharma, sa mearga in orice spital din Romania.

Tamar Samash, ambasador al Israelului in Romania, a comentat, pentru News.ro, tema cea mai arzatoare de pe agenda publica a Romaniei: criza din sistemul de sanatate.

”Autoritatile romane deja fac ceva. In timpul tragediei de la Colectiv, am avut aici medici din Israel si ne-au spus ca erau probleme in spitalele romanesti si ca vor sa vina sa ajute, sa vina si reprezentati romani in Israel, sa vada cum anume lucreaza. Deja s-au facut niste lucruri, au fost companii din Israel care au venit aici. Stiu ca noul ministru, care e numit de o perioada scurta, intentioneaza sa dezvolte noi spitale, sa schimbe sistemul. Vrem si suntem pregatiti sa cooperam”, a declarat aceasta.

Intrebata daca, zilele acestea, ar avea incredere sa mearga intr-un spital romanesc, Tamar Samash a raspuns: ”Depinde in ce spital”.

In pofida crizei din sanatate, ambasadorul Israelului se declara convins de profesionalismul medicilor din Romania: ”Medicii romani sunt foarte buni, facilitatile nu sunt intotdeauna bune, asta e problema”.

Despre cum anume arata Romania astazi, la 26 de ani de la caderea comunismului, Tamar Samash este optimista si remarca occidentalizarea tinerei generatiei, care nu mai este atat de trista cum era cea a parintilor, in anii 1980.
Agentia de presa News.ro va publica integral interviul cu ambasadorul Israelului la Bucuresti in cursul zilei de marti.

Sursa foto: imtmphoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri