Seful Biroului de Ordine Publica al Politiei municipiului Falticeni, comisarul sef Cristinel Vasile Miron, a fost retinut pe 24 de ore pentru trafic de influenta, procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DNA dispunand punerea in miscare a actiunii penale. In acelasi dosar, un barbat acuzat de cumparare de influenta a fost plasat sub control judiciar.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si plasarea sub control judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, a lui Florin Marius Curca, acuzat de cumparare de influenta, scrie News.ro.

Potrivit anchetatorilor, in martie 2016, comisarul sef Cristinel Vasile Miron, in calitate de sef al Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei municipiului Falticeni, a pretins si primit 500 de euro si foloase necuvenite in valoare totala de aproximativ 160 de lei, de la florin Marius Curca, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa functionarii din cadrul Serviciului de Medicina Legala Suceava si ii va determina pe acestia sa stabileasca o valoare a alcoolemiei sub limita legala, in dosarul in care acesta era cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, astfel incat sa nu fie atrasa raspunderea penala pentru fapta comisa.

Totodata, afirma anchetatorii, Miron a acceptat si promisiunea lui Curca de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, in cazul in care dosarul penal al acestuia din urma s-ar fi solutionat favorabil.

Ulterior, intrucat alcoolemia stabilita in cauza de medicii legisti a fost superioara limitei prevazute de lege pentru atragerea raspunderii penale, la insistentele lui Curca, seful Biroului Falticeni Miron Cristinel Vasile i-a restituit primului suma de 500 de euro, in mai multe transe.

Celor doi suspecti li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, iar miercuri Cristinel Miron va fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri