Mitingul sindicalistilor din educatie s-a incheiat, dupa ce o delegatie a protestatarilor s-a intalnit cu reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, carora le-au transmis nemultumirile lor, inclusiv faptul ca vor o ordonanta prin care sa se aplice corectii salariale in august 2016 si in ianuarie 2017, nu in decembrie 2017, asa cum a propus Guvernul. De asemenea, au solicitat o intalnire cu seful statului, reprosand ca in aproape doi ani acesta nu s-a intalnit cu ei, potrivit News.ro.

Presedintele Alma Mater, Anton Hadar a declarat ca liderii sindicali din educatie au avut o intalnire cu consilierul prededintelui pe probleme de educatie, caruia i-au transmis nemultumirile si i-au solicitat o discutie cu seful statului avand in vedere ca in aproape doi ani nu s-au intalnit niciodata.

Hadar a precizat ca i-au mai transmis presedintelui ca acesta nu este un miting politic, ci unul al decentei. In ceea ce priveste ultimatumul dat de ministrul Muncii, Hadar a spus ca "Guvernul sa adopte ce ordonanta vrea el", precizand ca nu vor accepta ultima varianta propusa si ca o considera responsabila de esecul acestei negocieri pe Anca Dragu, ministru de Finante, care nu a participat la nicio discutie, dar fara de care nu se pot face calcule reale.

Hadar a explicat ca acesta este si motivul pentru care exista bannere care o trimit inapoi la Bruxelles. Ulterior, un comunicat al Presedintiei anunta ca o delegatie a sindicatelor din educatie, impreuna cu reprezentantul Consiliului National al Elevilor, a fost primita la Palatul Cotroceni, de catre Ligia Deca, consilier de stat – Departamentul Educatie si Cercetare, si de catre Gabriel Cristian Piscociu, consilier de stat – Departamentul Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, Compartimentul Probleme Cetatenesti.

"Dialogul a fost unul deschis, reconfirmand importanta unor solutii sustenabile pe termen lung, care sa confere stabilitate si incredere. Reprezentantii personalului din sistemul de invatamant si-au prezentat atat revendicarile, cat si propunerile lor pentru solutionarea acestora", preciza comunicatul.

Citeste si:
Facebook va permite parintilor sa vada istoricul discutiilor copiilor
Facebook va permite...

Acelasi comunicat mentiona ca, "in cadrul intalnirii, reprezentantii Administratiei Prezidentiale au reiterat totodata importanta pe care presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, o acorda sistemului de invatamant, prin initierea proiectului national „Romania Educata”, care isi propune "elaborarea unei viziuni si a unei strategii pentru educatie la orizontul anului 2030, care sa aiba ca prioritate sustinerea si redarea prestigiului carierei didactice si de cercetare".

Protestatarii au mers la autocare, cei mai multi cu convingerea ca nimic nu se va schimba. La intrarea in Politehnica era un lant de jandarmi. "Cata umilinta sa mergi atata pe jos, pe caldura asta, ca sa iti ceri niste drepturi. Si uitati cum ne asteapta, atatia jandarmi, de parca suntem niste huligani", a spus, la finalul protestului, un cadru didactic venit din Arges.

Cei mai multi dintre sindicalisti cred ca numai boicotarea examenelor ar putea sa dea un semnal suficient de puternic pentru a determina o schimbare reala pentru educatie.

Citeste si:
Sute de mii de funcționari chemați zilnic la birou în instituțiile...
Sute de mii de funcționari...
Sursa foto: Tom Wang / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Anghel (ANPC): Jucăriile trebuie achiziţionate doar din magazine specializate
Setari Cookie-uri