Un elicopter SMURD in care se aflau patru persoane s-a prabusit in localitatea Haragas din Cantemir, Republica Moldova. Potrivit ofiterului de presa al DSE, Diana Turcanu, unul dintre membrii echipajului a fost gasit mort, anunta Unimedia, conform News.ro

Conform informatiilor furnizate de PRO Tv Chisinau arata ca elicopterul SMURD de la Iasi fusese solicitat sa preia un pacient de la Cahul, iar aparatul de zbor s-ar fi prabusit intr-o padure din raionul Cantemir.

Acesta a fost al doilea zbor facut joi de echipajul SMURD Iasi in Republica Moldova. Aceasta a fost a 19 operatiune aeriana SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

Toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD au decedat

Toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD iasi care s-a prabusit, joi, la aproximativ 100 de metri de o padure din raionul Cantemir din Republica Moldova si-au pierdut viata, potrivit primarului localitatii.

Primarul localitatii Haragaj, unde s-a prabusit elicopterul SMURD Iasi, a precizat ca toate persoanele din aparatul de zbor au fost gasite decedate.

Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale a anuntat ca serviciile de urgenta au fost alertate la ora 14.13 ca un elicopter SMURD s-a prabusit in raionul Cantemir, la aproximativ 100 de metri de o padure din zona localitatii Haragaj.

Elicopterul SMURD Iasi se intorsese de la Chisinau, de unde preluase un pacient si urma sa mearga in Cahul pentru a prelua un alt pacient, a declarat ofiterul de presa Diana Turcanu de la Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale din Republica Moldova.

Reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi au confirmat corespondentului News.ro ca, in cursul zilei de joi, un elicopter SMURD a avut misiuni in Republica Moldova, fara sa precizeze ora interventiilor.

Ministerul de Interne a anuntat ca in acest moment nu are nicio informatie confirmata privind elicopterul SMURD.


Un medic si un asistent de la Spitalul "Sfantu Spiridon" din Iasi sunt printre cele patru persoane care si-au pierdut viata in urma prabusirii unui elicopter SMURD in Republica Moldova, a delcarat corespondentului News.ro managerul spitalului, Ioan Barliba.

Potrivit sursei citate, este vorba despre asistentul medical Gabi Sandu, in varsta de aproximativ 30 de ani, si de medicul Mihaela Dumea, avand in jur de 40 de ani, de la Spitalul "Sfantu Spiridon", din Iasi.

"Nu stiu ce sa mai zic, am mai avut un accident similar in urma cu cativa ani. Sunt fara cuvinte. Este incredibil", a spus Ioan Barliba.
Potrivit unor surse oficiale, in elicopter se mai aflau pilotul Doru Gavril si copilotul Voicu Soican, cei doi fiind angajati ai Inspectoratului Genewral de Aviatie.

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat disparitia elicopterului, care nu avea niciun pacient la bord.

Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale a anuntat ca serviciile de urgenta au fost alertate la ora 14.13 ca un elicopter SMURD Iasi s-a prabusit in raionul Cantemir, la aproximativ 100 de metri de o padure din zona localitatii Haragaj.

Primarul localitatii Haragaj, unde s-a prabusit elicopterul SMURD Iasi, a precizat ca toate persoanele din aparatul de zbor au fost gasite decedate.

Elicopterul SMURD Iasi se intorsese de la Chisinau, de unde preluase un pacient si urma sa mearga in Cahul pentru a prelua un alt pacient, a declarat ofiterul de presa Diana Turcanu de la Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale din Republica Moldova.

Elicopterul SMURD Iasi era la a doua misiune in cursul zilei de joi, in Republica Moldova. Astfel, joi dimineata, elicopterul SMURD a fost solicitat de catre medicii din Vulcanesti pentru a transporta o femeie de 85 de ani, cu bronhopneumonie, insuficienta respiratorie si renala acuta. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizata medical de catre paramedicii si medicii SMURD Iasi.

La ora 12:10, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chisinau, femeia fiind preluata de catre o ambulanta 903 si transportata la Spitalul de Urgenta, se precizeaza pe site-ul Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale din Republica Moldova. Aceasta a fost a 19 operatiune aeriana SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

Elicopterul SMURD Iasi plecase la Cahul sa preia un cetatean american in stare foarte grava, intubat si ventilat mecanic, care trebuia transportat intr-un spital din Chisinau, a declarat pentru News.ro coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.

Oprita a confirmat ca elicopterul apartinea SMURD Iasi.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, ca ministrul de Interne, Petre Toba, a anuntat la finalul sedintei de Guvern despre producerea acestui accident, precizand ca merge la MAI pentru a gestiona situatia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri