Ministerul Sanatatii a blocat concursurile pentru functiile de conducere ale spitalelor, pentru ca sefii unitatilor sanitare sa fie selectati in baza unor criterii de performanta. Reprezentantii pacientilor saluta masura si sunt de parere ca asa va fi restabilita increderea in sistem, conform Adevarul.

Ministerul Sanatatii a blocat concursurile pentru ocuparea functiilor de conducere in spitale. Asta pentru ca din vara directorii de spitale vor fi evaluati in functie de performanta. Mai exact, pe langa faptul ca vor avea obligatia de a raporta, cu precizie, numarul de infectii nosocomiale, se va lua in calcul curatenia din spital precum si gradul de satisfactie al pacientilor. Atat reprezentantii pacientilor cat si sefii unor spitale din Capitala sunt de parere ca noile reguli sunt bine-venite. „Contractul de management trebuie modificat”, a anuntat Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Oficialul a precizat ca ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a semnat vineri un ordin prin care a retras reprezentantii Ministerului din Consiliul de Administratie de la Spitalul Floreasca si din comisia de contestatie din cadrul concursului pentru functia de management, astfel ca nu a mai avut loc concursul care era programat pe data de 31 mai.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Coronavirus: 1 din 5 români NU este mulțumit de măsurile anti-coronavirus
Setari Cookie-uri