Printul Charles a deschis, in Transilvania, un centru de pregatire profesionala destinat conservarii traditiilor romanesti

Printul Charles al Marii Britanii a deschis in zona rurala a Transilvaniei, mai exact satul Viscri din judetul Brasov, un centru de pregatire profesionala destinat conservarii traditiilor romanesti.

Printul Charles, cunoscut ca un adevarat iubitor al traditiilor rurale romanesti, a deschis “Centrul de formare al Printului Charles “, intr-un hambar reamenajat din satul Viscri, arie protejata UNESCO, "locul unde gastele si vacile umbla libere pe ulitele satului". El afirma ca acest centru va ajuta la cresterea ratei de angajare, potrivit seattletimes.com.

Printul a avut prilejul, in urma vizitarii centrului de formare, sa observe modalitatea de realizare a broderiilor cusute pe panza si sa stea de vorba cu femeile care duceau mai departe aceasta traditie.

“Am fost emotionata, dar emotiile au disparut datorita comportamentului natural al acestuia si a calitatii de a se face placut. A empatizat cu noi, ne-a intrebat daca noi chiar coasem in viata de zi cu zi si daca ne place lucrul traditional. A fost foarte usor de discutat cu dumnealui” a declarant Ana Negru, una dintre cursante.

Pe langa formarea in ceea ce priveste continuitatea traditilor romanesti, centrul va gazdui si alte activitati si evenimente de caritate. Hambarul a fost transformat intr-o sala de lectura si o cafenea cu fonduri provenite de la Banca Raiffeissen.

Printul Charles este un obisnuit al vizitelor in Romania. In ultima sa vizita acesta a discutat cu presedintele Klaus Iohannis si cu prim-ministrul Dacian Ciolos despre importanta mostenirii culturale, sustenabilitatea dezvoltarii rurale si arhitectura traditionala.

Mostenitorul a vizitat Romania pentru prima data in 1998. Acesta detine doua proprietati in zona centrala a Transilvaniei. In urma cu un an acesta a lansat fundatia care ii poarta numele, fundatie caritabila ce sustine viata rurala si valorile traditioanale ale natiunilor Est-Europene.

Citeste si:
Turist in Romania: locuri unice pe care sa le vizitezi vara asta
Vacanta in Romania: Zone...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri