Secretarul de stat in MAI Raed Arafat, a declarat ca necropsiile victimelor accidentului SMURD s-au incheiat in Republica Moldova, urmand ca trupurile celor patru membri ai echipajului sa fie repatriate in cursul acestei zile, informeaza News.ro.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, aflat la locul prabusirii elicopterului SMURD, in localitatea Haragis din Republica Moldova, a precizat ca autopsia si identificarea victimelor s-a realizat in cursul noptii de joi spre vineri, la Chisinau.

Arafat a mai declarat ca elicopterul prabusit avea verificarile la zi.

"Se fac verificari periodice, la perioade scurte, dupa 50 de ore, 100 de ore, pe care le face Inspectoratul de Aviatie, chiar unele suplimentar fata de ce prevede cartea tehnica a elicopterului. Sunt verificari care se fac la 400 de ore, la 800 de ore, am inteles ca ultima verificare mare a fost facuta in februarie, iar verificarile celelelalte periodice au fost facute la timp", a spus Raed Arafat.

El a ajuns vineri dimineata la locul in care s-a prabusit elicopterul SMURD. "Azi-noapte (joi noapte, n.r.) am plecat spre Republica Moldova", a spus Arafat pentru News.ro. Arafat s-a aflat, joi, la Amsterdam, la Reuniunea reprezentantilor protectiei civile din tarile Uniunii Europene, alaturi de seful IGSU, generalul Ovidiu Vasilica.

Arafat a insotit echipa de ancheta din Romania care face cercetari la locul accidentului aviatic, in comuna Haragis din raionul Cantemir.

Cei patru membri ai echipajului care si-au pierdut viata in misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - capitan-comandor Voicu Socae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicina de urgenta, 39 de ani si asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

Misiunea in care cei patru au murit era al 12-lea zbor al acestui elicopter in Republica Moldova, in baza acordului transfrontalier pentru interventii in caz de urgente medicale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri