Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, aflat la locul prabusirii elicopterului SMURD, in localitatea Haragis din Republica Moldova, a precizat ca autopsia si identificarea victimelor s-a realizat in cursul noptii de joi spre vineri, la Chisinau.

Arafat a mai declarat ca elicopterul prabusit avea verificarile la zi.

"Se fac verificari periodice, la perioade scurte, dupa 50 de ore, 100 de ore, pe care le face Inspectoratul de Aviatie, chiar unele suplimentar fata de ce prevede cartea tehnica a elicopterului. Sunt verificari care se fac la 400 de ore, la 800 de ore, am inteles ca ultima verificare mare a fost facuta in februarie, iar verificarile celelelalte periodice au fost facute la timp", a spus Raed Arafat.

El a ajuns vineri dimineata la locul in care s-a prabusit elicopterul SMURD. "Azi-noapte (joi noapte, n.r.) am plecat spre Republica Moldova", a spus Arafat pentru News.ro. Arafat s-a aflat, joi, la Amsterdam, la Reuniunea reprezentantilor protectiei civile din tarile Uniunii Europene, alaturi de seful IGSU, generalul Ovidiu Vasilica.

Citeste si:

Arafat a insotit echipa de ancheta din Romania care face cercetari la locul accidentului aviatic, in comuna Haragis din raionul Cantemir.

Cei patru membri ai echipajului care si-au pierdut viata in misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - capitan-comandor Voicu Socae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicina de urgenta, 39 de ani si asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

Misiunea in care cei patru au murit era al 12-lea zbor al acestui elicopter in Republica Moldova, in baza acordului transfrontalier pentru interventii in caz de urgente medicale.

Sursa foto: Agerpres Foto