Ministerul Afacerilor Interne a primit 1.421 de sesizari in legatura cu procesul electoral, fiind constatate 512 fapte contraventionale si sesizate 325 de posibile infractiuni, pentru care sunt cercetate 185 de persoane, a declarat purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Oficialul MAI a amintit ca sambata, la ora 7.00, campania electorala pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale s-a incheiat, fiind interzisa continuarea propagandei electorale. Din evaluarea finala a campaniei electorale, realizata de MAI din punct de vedere al asigurarii ordinii publice, inclusiv cu datele din ultima zi de campanie, a rezultat ca s-au asigurat masurile de ordine pentru desfasurarea a 1.367 de manifestari publice cu caracter electoral, organizate in 823 de unitati administrativ teritoriale din intreaga tara, fara a fi inregistrate evenimente grave, potrivit News.ro.

Cu exceptia a noua manifestari, la aceste activitati s-a inregistrat o participare de sub 1.000 de persoane. Din totalul de 1.421 de sesizari adresate MAI in legatura cu procesul electoral, 17,6 la suta au fost transmise pentru solutionare catre Autoritatea Electorala Permanenta si Birourile Electorale Judetene. Dintre cele 1.171 de evenimente sesizate privind posibile fapte din competenta MAI, 21,6 la suta nu se confirma, iar 41,2 la suta au vizat nerespectarea prevederilor legale privind afisajul electoral. Trei sferturi dintre evenimente au fost sesizate in mediul rural, mai precizeaza MAI.

„Au fost constatate 512 fapte contraventionale pentru care au fost aplicate 306 sanctiuni (182 amenzi, in valoare de peste 124.000 lei si 124 avertismente scrise). Au fost sesizate 325 posibile infractiuni, pentru care sunt cercetate 185 de persoane. Dintre posibilele infractiuni, 218 sunt fapte de «corupere a alegatorilor», dintre care 168 cu autor cunoscut. Pentru infractiunea de corupere a alegatorilor sunt cercetate in total 143 de persoane, fata de patru fiind dispuse masuri preventive”, a aratat purtatorul de cuvant al MAI.

Comparativ cu campania electorala aferenta alegerilor locale din anul 2012, cand au fost sesizate 2.707 de situatii privind incalcari ale legii, in campania din acest an, numarul de sesizari a scazut cu mai mult de jumatate. "Concluzia acestei evaluari finale este ca, pe parcursul campaniei electorale, a fost mentinut un climat adecvat de siguranta publica si campania s-a desfasurat normal, fara incidente deosebite”, a declarat Monica Dajbog. Ea a mai precizat ca efectivele MAI vor asigura masurile specifice de protectie pe timpul transportului catre sectiile de votare a buletinelor de vot, stampilelor cu mentiunea VOTAT, timbrelor autocolante si a celorlalte materiale electorale.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri