BEJ Mures cere Prefecturii numarul buletinelor de vot distribuite

Biroul Electoral Judeten (BEJ) Mures a solicitat Prefecturii sa transmita informatii cu privire la numarul buletinelor de vot tiparite si distribuite in judet, dupa ce a primit sesizari de la partide potrivit carora in unele localitati au ajuns insuficiente buletine de vot, informatie contrazisa de reprezentantii Prefecturii.

Presedintele BEJ Mures, judecatorul Eugen Maier, a declarat ca a primit sesizari de la partide, intre care PSD, potrivit carora in unele sectii de votare din judet au ajuns insuficiente buletine de vot. Maier a precizat ca institutia competenta privind tiparirea si distribuirea buletinelor de vot este Prefectura Mures, astfel ca a transmis o solicitare oficiala prin care se cer clarificari, potrivit News.ro.

”Am solicitat Prefecturii clarificari privind numarul de buletine de vot tiparite si distribuite si asteptam aceste informatii. Pot sa va asigur insa ca procesul electoral nu este afectat, iar din informatiile pe care le-am primit exista localitati in care lipsesc buletine, dar cel mult zece procente”, a spus presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Judeteana. Conctactati de News.ro, reprezentantii Prefecturii Mures au declarat ca au fost tiparite si distribuite suficiente buletine de vot, conform normelor legale.

Astfel, in Mures, unde sunt asteptati la urne 426.650 de alegatori in 568 de sectii de votare, ar fi fost tiparite 1.407.945 de buletine de vot pentru primari, consilieri locali si consilieri judeteni, plus rezerva de zece la suta prevazuta de legislatie. Intr-un comunicat de presa remis sambata seara, PNL Mures a solicitat ”de urgenta demisia prefectului pentru periclitarea procesului electoral in judetul Mures”.

”Operatiunea de distribuire a materialelor necesare procesului de votare, in special ne referim aici la buletinele de vot, sufera grave disfunctionalitati. Au fost comandate si distribuite un numar insuficient de buletine raportat la numarul stabilit prin lege pentru fiecare sectie de votare”, se arata in comunicat. Conform sursei citate, printre localitatile in care exista probleme se numara Reghin, Iernut, Craiesti, Vatava, Ogra si Suseni.

Citeste si:
COVID-19 | Conducerea Direcției de Sănătate Publică Vrancea a fost...
COVID-19 | Conducerea...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

In Mures, s-au inscris in cursa electorala 317 candidati la functia de primar, 364 de candidati la functia de consilier judetean si 6.847 de candidati la functia de consilier local. Aproape 800.000 de alegatori au votat in primele doua ore de la deschiderea urnelor, prezenta la nivel national fiind de 4,29%, cel mai mare procent fiind inregistrat in judetul Teleorman, 7,80%, in timp ce in Bucuresti este cea mai mica prezenta din tara, de 2,30%.

Sursa foto: Shutterstock.com/Picsfive


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri