Dr. Travis Bradberry, autor al bestseller-ului „Inteligenta emotionala” si presedintele uneia dintre cele mai importante societati axate pe cercetarea si testarea inteligentei emotionale, dezvaluie 5 dintre cele mai importante semne care ne pot arata daca avem o inteligenta peste medie, conform Adevarul.

„Diferenta dintre prostie si geniu este ca geniul are limitele sale”, spunea Albert Einstein. Conform presedintelui celui mai important furnizor de testari si cercetare a inteligentei emotionale, TalentSmart, Dr. Travis Bradberry, citat de „The Huffington Post”, persoanele cu un IQ ridicat prezinta anumite indicii cu privire la inteligenta ridicata care ii caracterizeaza.

Esti o persoana anxioasa

Psihiatrul Jeremi Coplan a studiat pacientii cu anxietate constatand ca cei cu cele mai profunde simptome, aveau un IQ foarte ridicat. Acestia sunt capabili sa rezolve sarcini foarte grele, in timp record, conform cazurilor studiate de-a lungul timpului. Asa ca, data viitoare cand cineva iti spune ca iti faci prea multe griji, raspunde-i ca acesta este un semn de inteligenta.

Citeste articolul integral pe Adevarul

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Studiu: Onestitatea oamenilor care gasesc lucruri pierdute