Legea care prevede ca toate supermarketurilor sa aiba 50% produse romanesti a fost adoptata de Camera Deputatilor, care este camera decizionala, cu 293 de voturi „pentru”. Legea va intra in vigoare dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial, conform Digi24

Comerciantii amenintau cu inchiderea unor magazine, daca aceasta lega va trece de Parlament in forma actuala. Ei spuneau ca activitatea unor unitati poate fi suspendata, daca nu respecta actul normativ.

In plus, reprezentantii marilor magazine spun ca termenele scurte pentru plata marfurilor cumparate de la producatori si costurile pentru operarea schimbarilor le-ar putea afecta afacerile.

Potrivit legii, cel putin jumatate din produsele vandute trebuie sa fie romanesti. Mai exact, „comerciantii — persoane juridice autorizate au obligatia ca pentru categoriile carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% din volum de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse, provenite din lantul scurt de aprovizionare. Exceptie fac comerciantii cu o cifra de afacere de pana la 2 milioane de euro, echivalenta in lei. Metodologia de desfasurare a actiunilor privind lantul scurt de aprovizionare se aproba prin hotarare de Guvern”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri