Politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si procurorii DIICOT au confiscat 351 de kilograme de plante khat, droguri de risc si de mare risc, depistate asupra unui barbat de 51 de ani, la Biroul Vamal Otopeni, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Politistii din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si procurorii DIICOT – Structura Centrala au organizat, in perioada 14-15 iunie, o operatiune pentru depistarea unui transport de droguri de risc si de mare risc, scrie News.ro.

Astfel, s-a reusit prinderea in flagrant a unui membru al retelei infractionale, un barbat, de 51 de ani, din Cluj-Napoca in timp ce a introdus pe teritoriul Romaniei, dupa efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni, 22 de colete ce contineau in total 351,07 kilograme de frunze khat.

Drogurile au fost declarate la intrarea in Romania ca fiind frunze de hena, importate din Tanzania, utilizate in industria cosmetica.

Din cercetari a reiesit ca reteaua infractionala ar fi coordonata de catre persoane de origine africana, rezidente in Marea Britanie, iar drogurile trebuiau sa ajunga pe piata neagra din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

“In urma administrarii probatoriului, cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, trafic international de droguri de risc si trafic international de droguri de mare risc, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile”, precizeaza IGPR.

La actiune au participat si reprezentanti ai ANAF – Directia Generala a Vamilor.

IGPR precizeaza ca substantele active din plantele de khat, respectiv cathinona si cathina, fac parte din tabelul I si tabelul III al Legii 143/2000 pentru combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, fiind droguri de mare risc si droguri de risc.

Efectele consumului acestei plante sunt similare cu cele ale consumului de Ecstasy, iar plantele sunt consumate in special in Europa de Vest de catre comunitatile de africani, sustin politistii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri