Lipsa unor medicamente de pe piata continua. Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) le solicitata autoritatilor, politicienilor si factorilor de decizie din sanatate sa rezolve urgent problema lipsei de pe piata a unor medicamente.

COPAC atrage atentia ca, potrivit unor informatii oficiale transmise de Ministerul Sanatatii Camerei Deputatilor, un numar de 1534 de medicamente vor fi retrase de producatori de pe piata, fiind trimise notificari Agentiei Nationale a Medicamentului. Dintre acestea, un numar de 313 nu ar avea o alta varianta de tratament disponibila, conform News.ro

”Am semnalat acest lucru din 1 martie, am tras nenumarate semnale de alarma, iar Guvernul Romaniei nu a intreprins absolut nimic. (...) Situatia este echivalenta cu o catastrofa si totusi nu se ia nicio masura”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

Acelasi document realizat de Ministerul Sanatatii ar arata o lista impresionanta de medicamente importante care pleaca la export.

"Mentionam urmatoarele exemple: Adalat (22.500 cutii/flacoane plecate) pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, Amaryl pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2 (5.297 cutii), Ampicilina (4.800 cutii), Arcoxia (28.202), Azarga pentru tratamentul glaucomului (7.262), Baraclude pentru tratamentul Hepatitei B (2.373), Betaloc(r)zok pentru tratamentul hipertensiunii (20.967), Copaxone pentru tratamentul sclerozei multiple (730), Kepra pentru tratamentul epilepsiei (3.821), Mabtera pentru tratamentului Limfomului non-Hodkin (98)", atentioneaza organizatiile pacientilor.

Sursa foto: Andrei Rahalski / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri