Aradenii au format, sambata, un lant din peste 250.000 de capace de PET, pe un stadion, pentru a dobori un record mondial inregistrat in Belgia in 2014, cand s-a format un lant din 87.575 de capace. Timp de doua luni, voluntarii unei asociatii si Politia Locala Arad, organizatorii actiunii, au strans dopurile din plastic printr-un proiect ecologic si le vor folosi din nou, pentru a crea picturi stradale

Sute de aradeni au participat la un demers de Cartea Recordurilor, pe stadionul Gloria din municipiul Arad. Politia Locala Arad si Asociatia Centrul Judetean de Voluntariat Arad au initiat proiectul ”Fii Ecologic”, in cadrul caruia au colectat de la populatie, in utimele doua luni, capace de la flacoane din plastic. Pentru ca actiunea sa ajunga in Guinness World Records, participantii au format din dopuri un lant de aproximativ 2,5 kilometri, pe pista de atletism a stadionului, scrie News.ro.

”Timp de aproape trei saptamani, voluntarii care s-au inscris pentru a participa la actiune, in urma unei invitatii lansate pe internet, au sortat pe culori si dimensiuni capacele din plastic si le-au gaurit, pentru ca astazi (sambata – n.r.) acestea sa poata fi folosite la crearea lantului. Fiecare capac a fost tras pe un fir, formandu-se lanturi care apoi au fost legate intre ele”, a declarat directorul Politiei Locale Arad, Viorica Graur. Proiectul ecologic initiat are ca scop promovarea colectarii selective a deseurilor, iar mai multe scoli din Arad s-au implicat, adunandu-se in total 340.000 de dopuri.

Peste 250.000 dintre acestea au fost folosite la initiativa de doborare a recordului mondial pentru cel mai lung lant de capace de flacoane din plastic (Longest chain of bottle caps), pentru ca nu a fost timp suficient pentru gaurirea tuturor capacelor. Acest record a fost stabilit in Belgia, in 2014, cand au fost folosite mult mai putine capace decat la Arad, adica 87.575. Centrul Judetean de Voluntariat Arad s-a inscris oficial in competitia pentru a dobori recordul in 18 mai 2016, iar in 19 mai 2016 i s-a aprobat participarea de catre Guinness World Records.

”Avem o lista clara cu ce trebuie sa prezentam dupa eveniment, in termen de o saptamana. Trebuie sa prezentam raportul si dovezile foto - video si, ulterior, vom vedea daca recordul este omologat”, a declarat Glad Varga, presedinte Asociatiei Centrul Judetean de Voluntariat Arad. In urma acestei actiuni, capacele vor fi folosite, in saptamanile urmatoare, la realizarea unor picturi care vor fi expuse in parcuri si pe faleza Muresului, pe segmentul din zona centrala a Aradului. Conform organizatorilor, fiecare dop va constitui un punct de culoare la realizarea imaginilor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri