Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 5, a invins-o, sambata, cu scorul de 6-4, 6-3, pe olandeza Kiki Bertens, locul 28 WTA si cap de serie numarul 26, calificandu-se in optimile de finala ale turneului de la Wimbledon, pentru a doua oara in cariera.

Dupa ce meciul a fost amanat o zi, vineri, Halep a jucat bine pe arena centrala de la All England Club. Ea a intanit o jucatoare care traverseaza cea mai buna perioada a carierei. Bertens serveste purternic si loveste tare cu dreapta, dar are si puncte mai slabe, reverul, si o mobilitate redusa, scrie News.ro.

Sambata, romanca a alergat mult si a avut in serviciu o arma importanta, chiar daca a cedat doua break-uri. Ea a fost agresiva si concentrata, fara a-si pierde cumpatul in momentele mai bune ale lui Bertens.

Olandeza a deschis meciul cu un break, dar Halep a egalat imediat si s-a desprins apoi la 4-2. A venit randul lui Kiki Bertens sa egaleze, dupa un rebreak in ghemul al saptelea. Finalul setului a gasit-o pe Halep in forma si ea a pus 6-4 pe tabela dupa 39 de minute de joc.

Sportiva antrenata de Darren Chill si-a facut setul al doilea mai usor dupa ce a castigat 12 din primele 13 puncte ale acestuia. Dupa 3-0, cu break in ghemul secund, Simona Halep a gestionat avantajul si a castigat meciul, dupa 6-3, in al doilea set, si dupa aproape o ora si zece minute de joc.

In faza urmatoare, romanca va evolua impotriva invingatoarei dintre frantuzoaica Alize Cornet, locul 61 WTA, si americanca Madison Keys, locul 9 WTA si cap de serie numarul 9. Calificarea in optimi este recompensata la Wimbledon cu un premiu de 132.000 de lire sterline si cu 240 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminata in turul I, dupa ce in 2014 a atins faza semifinalelor, la Wimbledon, cea mai buna performanta pentru jucatoarea din Constanta. La meciul Simonei Halep a asistat si fostul international englez David Beckham.

Sursa foto: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri