Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, ca, daca in acest moment se intampla in Romania un accident cu victime cu arsuri, pacientii trebuie trimisi in strainatate, pentru ca nu exista posibilitatea de a fi ingrijiti in tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsuri din Capitala situatia este grava, iar la Sectia de arsi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate.

Ministrul Vlad Voiculescu a spus ca exista mai multe optiuni de relocare a unei sectii a spitalul de Arsi sau a intregului spital, in prezent fiind facuta o evaluare. Ministrul a spus ca la sectia de arsi a Spitalului Floreasca, cele sase paturi sunt cu pacienti, scrie News.ro.

Intrebat daca are loc o explozie undeva in tara si sunt mai multi arsi, unde pot fi dusi, ministrul a raspuns: "In strainatate. Nu avem capacitatea, daca acum vin cinci pacienti in plus, avem o problema grava ca tara, iar aceasta situatie este inacceptabila”.

Voiculescu a precizat ca la acest moment la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalul de Arsuri sunt internati doi pacienti, iar in total sunt 47 de bolnavi internati la acest spital.

"Exista o problema de management si o problema de infrastructura care nu poate fi neglijata. Nu putem invinovati intregul personal medical, este singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arsi, singurul spital specializat unde avem mai multi medici care pot trata marii arsi, nu pot fi invinovatiti in masa”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a atras atentia ca este o problema majora faptul ca managementul Spitalului de Arsi nu a facut facut nicio cerere catre Ministerul Sanatatii pentru ajutor finanaciar, desi unitatea nu are o instalatie de climatizare. "Atat timp cat ai ochiul de geam desfacut, fara plasa si ai muste, ai o problema majora”, a subliniat ministrul Sanatatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri