Universitatea brasoveana Transilvania ofera laptopuri, cazare si masa gratuite elevilor care au iesit sefi de promotie la liceele unde au studiat, celor care au luat 10.00 la bacalaureat si celor care sunt in loturile olimpice nationale si internationale, daca aleg sa se inscrie la o facultate din Brasov. Initiativa Universitatii Transilvania are loc in cadrul unui program special care vizeaza atragerea unor studenti de elita, conform News.ro.

Universitatea Transilvania isi propune sa atraga cat mai multi tineri cu rezultate exceptionale, astfel ca, daca aleg o facultate la Brasov, acestia primesc un laptop in prima zi de scoala, dar beneficiaza si de masa si cazare gratuite.

"Avem un program special prin care ne dorim sa stimulam performanta. Toti sefii de promotie din licee, din Brasov sau din tara, care aleg o facultate la Universitatea Transilvania vor primi un laptop in prima zi a anului universitar. Daca au nevoie, le oferim gratuit cazare si masa. Programul este valabil si pentru absolventii care au media 10.00 la bacalaureat, dar si pentru olimpicii care au facut parte din lotul national si au reprezentat tara in competitii internationale, indiferent de rezultatul obtinut“, a declarat Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universitatii Transilvania Brasov.

Universitatea Transilvania are 18 facultati. In aceasta vara, sunt disponibile 5.875 de locuri, din care 3.105 sunt cu taxa si 2.770 sunt bugetate. Incrierile se vor face in perioada 18 - 24 iulie. Taxa de inscriere a crescut fata de anul trecut, in medie cu 50 de lei. Aastfel, aceasta este de 150 de lei la majoritatea facultatilor, ]n timp ce la Facultatea de Muzica este 160 lei, iar la Medicina intre 170 si 250 de lei.

Taxele de scolarizare pentru locurile nebugetate au ramas neschimbate de doi ani si variaza intre 2.500 si 3.400 de lei pe an la majoritatea facultatilor. Sunt insa si specializari mai scumpe cum ar fi la facultatile de Medicina si Muzica, unde taxele anuale de scolarizare sunt 5.500 de lei.

Citeste si:
Vesti bune: studentii ar putea primi bani pentru a incepe o afacere
Studentii cu abilitati...

Sursa foto: goodluz, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CFR Calatori ieftineste biletele in weekend