Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata, vineri, de procurorii DNA pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, in dosarul in care este acuzat alaturi de fosta lui sotie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea cand era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Dosarul in care Liviu Dragnea va fi judecat pentru instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual a fost trimis de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit News.ro.

Presedintele PSD a fost pus sub acuzare in 6 aprilie, el avand calitatea de suspect in dosarul in care este cercetata si fosta sa sotie, Bombonica Prodana, precum si fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

In acelasi dosar, in 11 mai a fost audiat si primarul Sectorului 3, Robert Negoita, in calitate de martor.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

Citeste si:
Mesajul lui Dragnea pentru judecatorii de la instanta suprema
Dragnea le-a spus...

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fosta Dragnea) a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 22 aprilie, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul "Referendumul", dupa ce initial primise un an de inchisoare cu suspendare, decizia fiind definitiva.

Secretar general al PSD la data comiterii faptelor, Dragnea a fost judecat pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citeste si:
Dragnea, la curtea suprema unde se judeca dosarul de abuz in serviciu
Dragnea a venit la ICCJ, unde...

Potrivit rechizitoriului, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Citeste si:
Care a fost declaratia lui Dragnea la instanta suprema
Dragnea, la ICCJ in dosarul...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
DNA: Ministerul Justitiei a distrus un document privind OUG 13