Politistii de combatere a criminalitatii organizate si procurorii DIICOT au gasit, in urma unor perchezitii facute la locuinte din judetele Cluj si Prahova, importante cantitati de seminte de canabis si o cultura de astfel de seminte care erau ulterior vandute online, o persoana fiind arestata preventiv in acest caz.

Perchezitiile au avut loc in 12 iulie, fiind facute de structuri DIICOT din Cluj-Napoca si Ploiesti, precum si jandarmi, care au facut perchezitii la adrese din Cluj si Ploiesti, unde existau suspiciuni ca mai multe persoane cultivau si vindeau online seminte de canabis. In urma perchezitiilor din Prahova, trei kilograme de seminte au fost confiscate, scrie News.ro.

"Din cercetari a reiesit ca, sub pretextul ca semintele ar fi comercializate ca suveniruri sau pentru conservarea geneticii lor, detinatorii site-urilor ar fi promovat comercializarea semintelor si cultivarea ilicta a plantelor de canabis. In fapt, s-a constatat ca administratorii acestor site-uri puneau la dispozitie informatii cu privire la caracteristicile diferitelor soiuri de seminte de canabis, continutul de THC al plantelor, incurajand in acest fel cultivarea si, ulterior, consumul acestui tip de drog”, se arata intr-o informare a Politiei Romane.

Administratorii celor doua site-uri folosite pentru promovarea produselor, un barbat si o femeie, din Cluj-Napoca, ar fi magazinele online pentru vanzare, promitand ca livrarea lor se face in mod discret, in colete sigilate, fara a se face referire la continutul acestora, pentru a nu atrage atentia politistilor.

Trei persoane au fost audiate in aceasta cauza, ulterior una dintre ele fiind arestata preventiv, in timp ce alta a fost pusa sub control judiciar.

Citeste si:
Trafic intens pe DN1, aglomeratie in Comarnic, Breaza, Busteni, Auzga
Prahova: Trafic intens pe...

Sursa foto: Pixabay


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ancheta DIICOT la Federatia de Fotbal: care sunt acuzatiile