Electric Castle, festivalul de muzica ce se desfasoara anual la Castelul Banffy din Bontida, aflat la a patra editie, a avut invitati de renume ce au reusit sa stranga, pe parcursul celor 5 zile o audienta de 121.000 de oameni. Participantii au dansat pe ritmuri de rock, reggae, electronic si hip-hop, sfidand noroiul si ploaia care s-a dezlantuit asupra festivalului.

Sapte scene au fost amplasate pe domeniul castelului din Bontida, unde participantii au putut sa isi asculte artistii preferati. Muzica nu a fost singura atractie a festivalului. In timpul zilei te puteai bucura de un meci de voley, testa un simulator de zbor si aveai ocazia sa iti pui mintea la contributie pentru a incerca sa evadezi din cele doua Escape Rooms, dupa care puteai alege sa admiri peisajul dintr-un balon cu aer cald, plus alte multe activitati, conform datelor oferite de organizatori.

Ministrul Culturii, prezent la evenimente din programul festivalului Electric Castle

Ministrul Culturii, Corina Suteu, a sosit in prima zi a festivalului, unde a participat la un tur al castelului, in cadrul caruia reprezentantii fundatiei Transylvania Trust au prezentat munca de restaurare a obiectivului de patrimoniu, realizata inclusiv prin contributiile anuale ale organizatorilor Electric Castle. Participarea Corinei Suteu a avut loc in contextul in care, in acest an, participantii la festival s-au putut implica in sustinerea campaniei de subscriptie publica in vederea achizitiei de catre statul roman a operei "Cumintenia Pamantului" a sculptorului Constantin Brancusi. Acestia au putut dona folosind bratara de acces si plati pe care au primit-o in momentul in care au ajuns la festival.

Sute, chiar mii de kilometri pedalati de "eco-ambasadorii" festivalului

30 de tineri din cinci tari ( Anglia, Austria, Danemarca, Republica Moldova si Romania) au ales sa vina la festival pe bicicleta. Grupul eco-ambasadorilor din strainatate s-a intalnit la Cluj cu participantii din Romania, care au fost condusi de Lucian Mandruta. Acestia au pornit spre castel. Pentru multi dintre ei a fost prima experienta pe bicicleta pe o distanta atat de lunga.

Pe intregul traseu spre castel, fiecare grup de ambasadori a promovat propria cauza eco sau sociala - spre exemplu, grupul roman condus de Lucian Mandruta a promovat dezvoltarea cicloturismului in Romania. Toti cei 30 de eco-ambasadori inscrisi in program au primit din partea organizatorilor intrare gratuita la festival.

Chiar daca nivelul precipitatiilor a atins valoarea de 80 de litri/ metrul patrat, in conditiile in care media pentru o luna intreaga este de 60 de l/mp,cu un outfit de baza, format din cizme de cauciuc si pelerine, participantii au continuat petrecerea pana luni, 18 iulie, la ora 10:00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri