Aproape 40.000 de metri cubi de material lemnos, in valoare de aproximativ 10 milioane de lei, au fost confiscati, in primul semestru al anului, de catre politisti, care au dat aproape 11.000 de amenzi, in valoare de 15 milioane de lei, 164 de transporturi ilegale fiind semnalate prin Radarul Padurilor.

Peste 1.800 de persoane au fost cercetate pentru 3.380 de infractiuni silvice comise in primele sase luni ale anului, 530 dintre cei care s-au ales cu dosare penale fiind prinsi in flagrant delict. Potrivit Politiei Romane, in primele sase luni ale anului au fost facute 19.456 de controale, fiind verificate 716 instalatii de debitat, 1.009 de exploatari forestiere, 513 depozite, 232 de ocoale silvice, 1.309 targuri, piete si oboare, precum si 37.930 de masini cu care a fost transportat material lemnos, potrivit News.ro.

In urma acestor controale au fost confiscati 38.963 de metri cubi de material lemnos, in valoare de peste 10 milioane de lei si au fost date 10.863 de amenzi, de peste 15 milioane de lei, cele mai multe pentru contraventii silvice.

In primul semestru al anului au fost deschise dosare penale pentru 3.380 de infractiuni silvice, dintre care 1.524 au fost sesizate de politisti. In dosarele in care se fac cercetari pentru taieri ilegale de arbori, evaziune fiscala prin comert ilegal cu material lemnos, munca "la negru”, fals sau uz de fals au fost anchetate 1.843 de persoane, dintre care 530 au fost prinse in flagrant delict, impotriva a 68 fiind dispuse masuri preventive.

Politistii au verificat 1.029 de cazuri privind transportul ilegal de material lemnos semnalate prin apelurile la numarul 112 - "Radarul Padurilor”, iar 164 dintre acestea au fost confirmate. Persoanele prinse, dupa apeluri la Radarul Padurilor, au primit amenzi in valoare totala de 225.900 de lei.

In urma actiunilor au fost indisponibilizate 18 autovehicule, doua tractoare si 129 de carute si au fost confiscate 208 fierastraie mecanice si 158 de topoare, precum si alte 757 de bunuri care ar fi fost folosite la comiterea de ilegalitati, a precizat Politia Romana. La actiuni au participat politisti de la inspectoratele judetene si specialisti de la inspectoratele teritoriale de regim silvic si de vanatoare, de la directiile silvice si de la structurile silvice private.

Sursa foto: Kletr / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri