Peste jumatate de milion de bugetari au, de la 1 august, salarii mai mari, scrie Digi24. E drept, le vor incasa de-abia in septembrie. Masura ii vizeaza pe aproximativ 650 de mii de functionari publici din ministere, profesori, medici, dar si angajati din aparare.

Peste 870 de milioane de lei este impactul acestei cresteri salariale in acest an, insa in 2017 va fi nevoie de peste 2 miliarde si jumatate de lei. De exemplu, un profesor va castiga intre 1.896 si 3.608 lei, in functie de specializare, grad si vechime.

Invatatorii si educatoarele cu vechime intre 6 si 10 ani vor avea salarii intre 1.800 si 2.000 de lei. Cei care au 30-35 de ani experienta pot ajunge la un salariu de 2.650 de lei pe luna. In cazul profesorilor si invatatorilor debutanti, cu studii medii, salariile propuse pornesc de la 1.495 de lei si pot ajunge la cel mult 1.862 de lei.

Citeste articolul integral pe Digi24.

Sursa foto: Arsenis Spyros / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri