Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice va cumpara manuale care vor fi distribuite gratuit elevilor din clasele a a XI-a si a XII-a in valoare de 30 milioane de lei.

Astfel, ministerul de resort va achizitiona 3,3 milioane de manuale de manuale, din necesarul total de circa 3,6 milioane de manuale. Celelalte aproximativ 300.000 de titluri vor fi acoperite prin recorelarea optiunilor scolilor cu oferta disponibila in acest moment.

“In cursul acestei saptamani, editurile vor primi comenzi ferme, iar contractele vor fi semnate saptamana viitoare de fiecare inspectorat scolar judetean”, se arata in comunicatul institutiei.

Conform prevederilor Legii Educatiei, elevii si profesorii din invatamantul de stat si din invatamantul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiaza de manuale scolare gratuite, atat pentru invatamantul in limba romana, cat si pentru cel in limbile minoritatilor nationale, in conditiile legii.

Elevii claselor a XI-a si a XII-a vor primi pentru prima data de manuale gratuite pentru toate disciplinele.

Sursa foto: Cherries, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri