Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a declarat ca in sectorul 1 este un sector privilegiat si ca in ultimii ani au fost cheltuiti 300 de milioane de euro pentru panselute. Intrebat daca vor fi acordati bani si pentru Catedrala Neamului. Aceste declaratii au fost facute pe fondul discutiilor ce privesc construirea unui spital de arsi nou.

"Sectorul 1 este un sector privilegiat. Bani pentru Catedrala? Cu siguranta va trebui sa dam bani. Vom aloca bani. In sedinta din septembrie sper sa pot convinge si consilierii de la PNL si de la USB. Stiti cati bani s-au cheltuit in ultimii ani pentru panselute? 300 de milioane de euro", a spus Dan Tudorache, conform News.ro.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu: Vrem un spital de arsi nou, pana atunci facem lucrari ample la terapie intensiva

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, vor sa construiasca un nou spital de arsi, spatiul urmand sa fie ales saptamana viitoare, dar pana la ridicarea noului edificiu vor fi realizate lucrari mai ample la sectia de terapie intensiva si se vor cauta solutii pentru ca angajatii sa fie platiti, desi sectia inchisa reduce numarul internarilor.

"Vom colabora pentru refacerea sectiei de Terapie Intensiva. Azi (vineri, n.r.) am discutat cu domnul primar al Sectorului 1, caruia ii multumim mult pentru colaborare si ajutor. Vom avea o lucrare putin mai ampla decat am estimat. Noi suntem recunoscatori autoritatii locale pentru colaborare", a spus ministrul Vlad Voiculescu dupa intalnirea cu edilul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Ministrul a adaugat ca isi doreste un spital nou, dar acesta nu va putea fi construit in mandatul lui.

"Ministerul Sanatatii isi doreste un alt spital, dar acest lucru este pe termen mediu. Acum am vorbit de sectia de terapie intensiva, vrem o lucrare mai ampla in ATI, cat mai aproape de standarde europene. Ministerul Sanatatii va incerca sa gaseasca o solutie pentru personal, pentru ca vrem sa pastram echipa din spital, dar avem probleme de finantare, pentru ca sunt putini pacienti, deoarece terapia intensiva este inchisa. Orice lucrare o vom face acum este o solutie temporara. Avem nevoie de un spital nou de arsi. Lucarile de acum din ATI reprezinta doar o solutie temporara", a adaugat Voiculescu.

La randul lui, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a explicat ca pentru cladire doar primaria aloca bani.

"Cei mai multi bani vin de la primarie. Doar primaria aloca bani pentru cladire. Vom avea o intalnire, in comisia desemnata de ministrul Sanatatii, cu arhitectul, cu constructroul si vom stabili nivelul lucarilor si costurile aferente. Saptamana viitoare va fi o comisie de lucru, vom stabili o lucrare mult mai ampla, vom vedea atunci si costuirle, suma nu o stim acum, pana nu ne intalnim cu expertii. Pentru ca ministrul vrea o lucrarea mai ampla pentru terapie intensiva. Vom vedea in final ce-si doreste si Ministerul Sanatatii. Noi suntem dispusi sa alocam banii pentru sectia de terapie intensiva, dar si pentru un spital nou", a explicat Tudorache.

El a subliniat ca a obtinut aprobare de la Curtea de Conturi sa aloce bani pentru spitalele pe care le are in administrare.

"Curtea de Conturi ne-a aprobat sa alocam bani spitalelor pe care le avem in administrare pana in noiembrie 2017. Initial, ne-a interzis sa mai dam bani spitalelor. Dupa ce am explicat care este situatia de la Spitalul de Arsi, pentru care Ministerul Sanatatii nu are bani de reabilitare, ne-a fost aprobat sa continuam finantarea cu inca un an, respectiv pana in noiembrie 2017. Vom prezenta ministrului cateva locatii unde ar putea fi construit noul spital. Ne-am gandit la cateva locatii. Mare parte din bani vor veni de la Primaria Sectorului 1. In acest mandat de patru ani sper sa construim acest spital. Nu stim cat va costa ", a adaugat Tudorache.

Sursa foto: Le Do / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri