Politistii din Mures efectueaza, miercuri dimineata, 38 de perchezitii in 11 judete si in Bucuresti, fiind vizate locuintele unor persoane si sediile unor firme care ar fi implicate intr-un caz de evaziune fiscala si spalare de bani. Suspectii ar fi eliberat facturi fiscale fictive, prejudiciul din prima infractiune fiind estimat la aproximativ 1.850.000 de lei, iar din a doua - 1.000.000 de euro.

Miercuri dimineata, politistii de investigare a criminalitatii economice, investigatii criminale si ordine publica din Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Mures au descins la 38 de adrese, vizând persoane si firme din judetele Mures, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Galati, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Vaslui si din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa al IPJ Mures, in perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societati comerciale din judet ”au stabilit o serie de relatii comerciale fictive cu alte 15 firme de pe teritoriul tarii”.

”Pentru realizarea activitatii infractionale, administratorul de fapt al societatii din judetul Mures a intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, dupa care a procedat la contactarea mai multor <<clienti>> carora, contra unui comision prestabilit, le-a furnizat facturi fiscale care reflectau diverse operatiuni fictive”, precizeaza comunicatul, citat de News.ro.

Anchetatorii sustin ca, pentru a parea veridice, facturile fiscale aveau la baza contracte fictive, iar platile se efectuau in cont bancar, ulterior banii fiind retrasi in numerar si returnati persoanelor care comiteau evaziunea fiscala. Astfel, s-ar fi creat premisele unor operatiuni de spalare a banilor.

Prejudiciul care ar fi fost cauzat prin evaziune fiscala a fost estimat la 1.850.000 de lei, in timp ce prins spalare de bani a fost produs un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri