Comisarii de la Protectia Consumatorului au inchis temporar trei terase din statiunea Mamaia, dupa ce au descoperit alimente fara date de identificare, mancare depozitata la o temperatura de aproximativ 30 de grade Celsius, precum si portii cu 10% mai mici decat cantitatea indicata.

Comisari ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au verificat in ultima perioada mai multe terase, autoserviri si restaurante din statiunea Mamaia, informeaza News.ro.

ANPC a anuntat ca, in urma verificarilor, activitatea teraselor Hora, Cleopatra si a Restaurantului ”La Steaguri” a fost oprita temporar, ”pana la remedierea deficientelor constatate.”

In urma verificarilor, comisarii au gasit ”alimente fara elemente de identificare si caracterizare, fara a se putea stabili data durabilitatii minimale sau data limita de consum si fara a se putea stabili modul de pastrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum si datele de identificare ale acestuia”.

Totodata, au fost descoperite si alimente depozitate la ”temperatura mediului ambiant”, adica peste 30 de grade Celsius. ”Nu existau grafice de temperatura care sa indice si sa certifice pastrarea corespunzatoare a alimentelor si nu existau indicate cantitatile nete/ portie in meniu”, se mai arata in comunicat.

Comisarii au constatat si ca portiile de mancare erau mai mici cu pana la 10% din cantitatea portiei. In plus, unele terase nu aveau autorizatie de functionare valabila.

ANPC a anuntat ca verificarile vor continua in perioada urmatoare.

Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri