Rata de promovare inregistrata in sesiunea august-septembrie a examenului national de Bacalaureat 2016 este de 24%, inferioara cu 0,1% ratei de promovare din aceeasi sesiune a anului trecut (24,1%), doar unu din patru elevi obtinand media minima 6.

Astfel, au promovat 8.290 (24%) de candidati dintr-un total de 34.577 de candidati prezenti. In functie de anul scolar in care au absolvit studiile liceale, 6.156 de candidati promovati provin din promotia 2015-2016, iar 2.134 de candidati provin din promotiile anterioare.

Din totalul celor 42.297 de candidati inscrisi, s-au prezentat 34.577 de candidati, in timp 7.720 de candidati au absentat.

De asemenea, au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 92 de candidati. Acestia nu se vor putea inscrie la urmatoarele doua sesiuni ale Bacalaureatului. Nu s-a inregistrat nicio medie de 10.

Media minima de promovare a examenului este 6, iar nota minima pentru fiecare disciplina este 5. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidatilor prezenti, incluzand in aceasta categorie si candidatii eliminati.

Datele sunt disponibile inainte de depunerea contestatiilor.

Sursa foto: Pressmaster, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri