Liderul FORT Buzau a declarat ca transportatorii care protesteaza pe centura municipiului Buzau vor pleca spre Bucuresti pentru a participa la actiunea colegilor din Capitala. Numarul soferilor de camioane, microbuze, autobuze si autoturisme care protesteaza luni la amiza la Buzau a ajuns la 150.

Numarul soferilor care protesteaza pe centura municipiului Buzau a ajuns la aproximativ 150, in jurul orei 12.00. Presedintele Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) Buzau, Laurentiu Banu, a afirmat ca transportatorii vor pleca spre Bucuresti, pentru a se alatura soferilor care protesteaza pe centura Capitalei, conform News.ro.

Protestul transportatorilor a inceput luni dimineata, in jurul orei 8.00, soferii deplasandu-se cu viteza mica si claxonand pe soseaua de centura a municipiului Buzau. La protest participa soferi de camioane, microbuze, autobuze, dar si conducatori de autoturisme care sunt nemultumiti de scumpierea politelor RCA, traficul fiind ingreunat in zona.

Cei mai multi dintre protestatari sunt afiliati FORT si sustin ca nu isi mai permit sa plateasca asigurarea obligatorie.

”Transportatorii nu mai au cum sa supravietuiasca, nu avem ce face, suntem in situatia sa atragem atentia guvernantilor, institutiilor care considera ca ne pot ajuta sa rezolam problema, pana in 2015, pentru un cap tractor, pentru un camion, pretul era in jur de 4.600 – 6.000 de lei. Acum ajung pana la 30.000 de lei pentru un cap tractor”, a declarat Laurentiu Banu.

Presedintele FORT Buzau a adaugat ca transportatorii risca sa dea faliment din cauza scumpirii politelor RCA, mentionand ca acestia vor protesta pe tot parcursul zilei de luni.

”Efectele acestei scumpiri sunt falimentul societatilor de transport, multi soferi vor ramane pe drumuri, multe familii nu vor mai avea cu ce sa se intretina, nu mai avem posibilitatea sa mergem in acest ritm cu cresterile exagerate la RCA. Suntem in pragul falimentului, inchidem firmele si plecam din tara, daca nu rezolvam nimic. Azi vom sta toata ziua pe centura Buzaului”, a mai spus Laurentiu Banu.

Transportatorii au anuntat ca vor protesta in fiecare prima zi lucratoare a saptamanii, la nivel national, in semn de avertisment, urmand ca in 14 - 15 septembrie sa organizeze un miting de amploare. Un raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), care supravegheaza si piata asigurarilor, arata ca pretul mediu al unei polite RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost in iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei.

Sursa foto: fujji / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri