Noua scoli din Romania au primit o finantare totala in valoare de 0,6 milioane de euro de la distribuitorul de gaze si electricitate E.ON Romania. Compania, controlata de grupul german E.ON, a dotat cele noua scoli cu corpuri de iluminat eficiente energetic, astfel ca respectivele unitati de invatamant vor avea facturi mai mici.

Institutiile scolare care au beneficiat de acest ajutor sunt din judetele Caras-Severin, Bacau, Botosani, Maramures, Mures, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Timis;

Finantarea face parte dintr-un program inceput de E.ON in 2012 si a permis montarea a circa 6.000 de corpuri de iluminat si 15.000 de tuburi cu led mai economice si eficiente.

Programul derulat de E.ON a inclus, pana acum, 37 de unitati de invatamant din tara, din mediul rural si urban. In cadrul proiectului, au fost montate 15.300 de corpuri de iluminat si 37.000 de tuburi economice si cu led, suma investita fiind de aproape 1,6 milioane de euro.

Sectorul energiei electrice este unul dintre cei mai mari generatori de emisii poluante, alaturi de domeniile transporturilor si constructiilor. Energia electrica folosita in toata lumea cotribuie cu 40% la emisiile de gaze cu efect de sera, responsabile de incalzirea globala.

Motiv pentru care Uniunea Europeana incearca sa scada, pana in 2020, consumul de electricitate cu 20%. Atingerea acestei tinte este inclusiv la indemana cetatenilor, care isi pot eficientiza consumul si diminua, astfel, valoarea facturilor.

Esti interesat de metode de eficientizare a consumului de energie electrica la tine acasa sau la birou? Participa atunci la conferinta pe tema smart energy pe care WALL-STREET.RO o va organiza in 13 septembrie in Bucuresti. Participarea este gratuita.

Sursa foto: E.ON Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri