Klaus Iohannis felicita orasul Timisoara pentru desemnarea drept Capitala Culturala Europeana in 2021 si mentioneaza ca se bucura nespus de mult ca ”Orasul luminilor” va face Romania sa straluceasca si mai mult peste hotare.

”Felicitari Timisoarei pentru reusita! Sa castigi titlul de Capitala Culturala Europeana 2021 inseamna multa munca, vointa si dedicatie din partea autoritatilor si a intregii comunitati deopotriva”, scrie presedintele Iohannis pe pagina sa de Facebook. El spune ca isi aminteste cu drag de experienta Sibiului in 2007, care ”a fost un an de triumf”, iar cel mai important este ca Sibiul a ramas pe marea scena culturala a Europei si continua sa atraga noi si noi vizitatori.

”Timisoara este pentru mine un oras al libertatii, al tineretii, al amintirilor despre cazarma, despre anul 1989, cand, urmand exemplul timisorenilor, am iesit si eu in strada. Este un loc al multiculturalitatii si al deschiderii catre nou, in care diversitatea are farmecul sau aparte. Ma bucur nespus de mult ca «Orasul luminilor» va face Romania sa straluceasca si mai mult peste hotare!”, mai scrie presedintele Klaus Iohannis.

Orasul Timisoara a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii (CEaC) 2021, anuntul fiind facut vineri, de un juriu international delegat al UE, intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti. Candidatura orasului Timisoara a utilizat sloganul ”Lumineaza orasul prin tine!”. Timisoara si-a structurat programul cultural sub forma unei calatorii, cu ”statii- program/proiect” si trasee pe si de-a lungul canalului Bega, care conecteaza idei, oameni, locuri.

Anul acesta, localitatile San Sebastián (Spania) si Wrocklaw (Polonia) sunt detinatoarele titlului. Sibiu a fost Capitala Europeana a Culturii in 2007. In 2021, vor fi trei Capitale Europene ale Culturii: una din tarile candidate la UE (Serbia si Muntenegru), una din Grecia si una din Romania.

Citeste si:
Iohannis: Mă adresez antreprenorilor noştri - fiţi pro-activi,...
Iohannis: Mă adresez...

Gabriel Petrescu / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Decizii de ultimă oră în cadrul MAI. Municipiul Suceava intră în carantină
Setari Cookie-uri