Atributiile pompierilor s-au modificat mult, iar misiunile acestora s-au diversificat in ultimii 26 de ani, ceea ce ii face mai implicati in comunitate, a declarat duminica, la Suceava, secretarul de stat in MAI, Raed Arafat.

''In anii '90 pompierii mergeau la incendii, cel mult la inundatii, la cutremure. Acum, pompierii merg absolut la orice situatie de urgenta - prim ajutor, descarcerare, scafandri. Diversificarea misiunilor i-a facut si mai implicati in comunitate'', a spus Raed Arafat. El a sustinut ca dotarea pompierilor este pe masura diversificarii misiunilor si activitatilor, mentionand in acest sens achizitiile de masini noi si tehnica pentru unitatile din intreaga tara.

''In acest an, IGSU a semnat pentru 25 de milioane de euro si urmeaza sa semneze pentru inca 35 milioane euro numai pentru dotare. Anul trecut si inceputul acestui an ne-am concentrat pe partea de inundatii si comunicatii. Incepand cu anul acesta si anul viitor va fi pe partea de cautare — salvare urbana, care include interventia la cutremure si la alte situatii de cautare - salvare'', a aratat Raed Arafat.

Citeste articolul integral pe Agerpres.

Citeste si:
Raed Arafat: Chiar dacă recomandăm unele măsuri, considerați-le...
Raed Arafat: Chiar dacă...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Permisele care expiră în perioada stării de urgenţă vor fi considerate valabile
Setari Cookie-uri