Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, ca RATB nu va mai achizitiona autobuze second hand, cum anuntase initial, pentru ca pe piata internationala nu se gaseste o flota de 200-250 de vechicule cu o vechime de 2-3 ani, astfel ca va fi nevoie sa cumpere aproximativ 500 de autobuze noi.

"In primul rand, dezvoltarea parcului auto al RATB - pentru ca mai multe mijloace de transport in comun de o calitate superioara, care sa ofere conditii in trafic ar insemna si un inceput in a renunta la masina mica pentru multi bucuresteni. Suntem acum in procedura de realizare a documentelor necesare licitatiei publice internationale deschise pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi”, a spus Gabriela Firea la comandamentul pentru problemele urgente de mediu din Bucuresti, conform News.ro.

Initial, Firea a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze 200-250 de autobuze second-hand din strainatate care sa fie mai noi decat vehiculele din parcul auto al RATB.

"Am primit informatia de la toate companiile ca masinile second-hand, in primul rand, nu exista atatea cat ne-am fi dorit noi. 200-250 de autobuze second-hand si noi ne doream, maximum rulate, 2-3 ani. Si nu s-a gasit pe piata internationala o baterie de autobuze care sa fie totusi mult mai noi decat cele existente acum in trafic care au o varsta de 10 ani de zile si atunci s-a renuntat la aceasta idee si vom achizitiona doar autobuze noi, 500 de autobuze”, a explicat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a spus, in vara, dupa preluarea mandatului, ca in parcul RATB sunt 1.000 de autobuze, dar doar 648 sunt pe traseu, 485 de tramvaie, din care doar 245 sunt in traseu si 297 de troleibuze, 155 fiind pe traseu.
Firea a mai spus atunci ca cele mai noi autobuze sunt in circulatie de peste 10 ani.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri