Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, in cadrul lucrarilor Summit-ului de la New York privind problema refugiatilor, Romania nu si-a asumat angajamente suplimentare privind primirea a noi refugiati fata de cele asumate deja fata de partenerii din Uniunea Europeana.

”La Summit-ul liderilor pe problema refugiatilor de la New York, Romania a pus in valoare ceea ce a facut in acest domeniu, dar nu si-a asumat angajamente suplimentare de relocare fata de decizia luata la nivel european”, precizeaza MAE.

Ministerul spune ca Romania isi va respecta angajamentele deja luate pana acum, scrie news.ro.

”In contextul eforturilor la nivel UE de gestionare a migratiei, Romania participa la raspunsul comun european in domeniu, prin implementarea deciziilor de relocare interna adoptate in cursul anului 2015 si, prin participarea pe baze voluntare, la procesul de relocare externa, respectiv de sustinere activa a avansarii dialogului cu statele terte de origine si de tranzit pentru combaterea cauzelor profunde ale acestui fenomen”, transmite Ministerul de Externe.
Romania si alte sase tari europene au promis sa accepte cel putin de zece ori mai multi refugiati decat in anul 2015, ar fi declarat oficiali americani citati de AFP.

Anuntul vine in conditiile in care presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat marti ca 50 de state ale lumii si-au luat angajamentul sa dubleze, pana la sfarsitul anului, numarul de refugiati primiti, ajungand in total la 360.000.

Presedintele SUA a declarat in fata lideriilor lumii de la Adunarea Generala a Natiunilor Unite de la Washington ca printre cele 50 de state care si-au luat un asemenea angajament se numara Canada si Germania.

Intre timp, reprezentantii Natiunilor Unite sustin ca pana la 21 de milioane de migranti din inreaga lume si-au parasit locuintele din cauza ciocnirilor sangeroase si a persecutiei. Pana la noua milioane de persoane si-au pierdut locuintele doar din cauza lungului razboi sirian, care a fortat patru milioane de migranti sa se indrepte spre statele vecine.

Peste 360 de cereri de azil au fost inregistrate in Romania in primele cinci luni ale acestui an, cei mai multi solicitanti provenind din Siria, Irak si Pakistan. De asemenea, in baza angajamentelor asumate de Romania la nivel european, au fost transferate in tara noastra 35 de migranti - sase din Italia si 29 din Grecia. In Romania exista sase centre de cazare si proceduri pentru solicitantii de azil, la Timisoara, Galati, Radauti, Somcuta Mare, Giurgiu si Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri