26 Septembrie 2016

Secretul genialului din Gorj admis la cinci universitati de top din lume. Adrian a ales Oxford, dupa o "cariera" de olimpic al Romaniei



Adrian Mihai Radu are 18 ani si a fost admis la cinci universitati din Marea Britanie. Tanarul din Targu Jiu a ales sa studieze la una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din lume: Oxford, conform Adevarul.

Adrian Mihai Radu este absolvent al Colegiului National „Tudor Vladimirescu” Targu-Jiu. Acesta a participat chiar din clasa a VII-a in fiecare an la etapa nationala a olimpiadei de Fizica, unde a reusit sa obtina patru medalii de argint din cele sase participari. In anul 2012. Adrian Mihai Radu a participat la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, in Iran, unde a obtinut, de asemenea, medalie de argint. „Am participat si la alte concursuri, atat de Fizica cat si interdisciplinare, cu rezultate notabile“, ne spune tanarul.

„Nu puteam sa ratez o astfel de oportunitate“

Tanarul va achita o taxa de scolarizare de 9.000 £ pe an, insa guvernul britanic ii ofera un imprumut anual pentru studii, urmand ca el sa inapoieze banii dupa finalizarea studiilor, atunci cand va lucra. Adrian Mihai Radu spune ca nu putea rata ocazia de a studia la Oxford.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si