Alimentele sunt mai scumpe in Romania decat in tari precum Polonia sau Bulgaria, chiar si dupa reducerea TVA de la 24% la 9%, insa comparativ cu tarile din vestul Europei stam bine, potrivit datelor Eurostat, conform Adevarul Financiar.

Multe dintre alimentele pe care le cumparam sunt produse in tara. Cu toate astea, mancarea costa in Romania mai mult decat in alte state din zona, pentru ca lucram cu resurse scumpe, dar si pentru ca magazinele vor profituri cat mai mari.

Fie ca vorbim de carne, fie ca vorbim de faina, Romania este o tara ceva mai scumpa decat Polonia, si chiar decat Bulgaria. Motivele pentru care romanii dau mai multi bani pe alimente sunt multe. Pe de o parte, fermierii de la noi produc ceva mai scump pentru ca se finanteaza scump. Pe de alta parte, importam prea multa materie prima, de la nutreturi, la ingrasaminte. Ca urmare, si produsul final, fie ca vorbim de carne de porc, fie ca vorbim de cereale, va fi mai scump decat in tari care isi produc materia prima. Nici dorinta de profit a comeciantilor nu este de neglijat.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Elena Elisseeva / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri