Conservatorul Owen Paterson a starnit noi controverse in ceea ce priveste atitudinea britanicilor vizavi de imigrantii europeni, dupa ce a sustinut ca imigrantii romani bulgari nu sunt in stare sa foloseasca niste telefoane mobile, dar pot foarte bine sa culeaga capsuni. Declaratia controversata a parlamentarului conservator a avut loc in cadrul unei conferinte a grupului de presiune ”Leave Means Leave”, care militeaza pentru o iesire dura a Regatului Unit din UE, transmite Buzzfeed.

”Cei mai furiosi oameni pe care i-am intalnit vreodata la Defra erau producatorii de fructe si legume, care au fost deposedati de schema muncitorilor sezonieri din agricultura. Aceasta a permis imigrantilor romani si bulgari sa primeasca o cazare si o hrana decenta pentru o perioada limitata de timp in sezon, iar apoi trebuiau sa plece acasa”, a declarat parlamentarul conservator, care a indeplinit in trecut functia de ministru al Agriculturii, scrie News.ro.

Executivul britanic a abandonat schema muncitorilor sezonieri in ianuarie 2014, iar locurile de munca din agricultura au ramas sa fie ocupate de muncitorii britancii. Pana la 22.000 de est-europeni au fost angajati anual prin aceasta schema a muncitorilor sezonieri din agricultura.

”Este o munca care necesita pricepere: te trezesti, culegi capsuni, nu le poti strivi. Poate ca imigrantii nu pot folosi telefoane mobile, dar stiu cum sa culeaga capsuni, britanicii nostri nu ar face niciodata asta”, a precizat conservatorul, care a laudat priceperea imigrantilor romani si bulgari in culegerea fructelor.

Dupa abandonarea schemei muncitorilor sezonieri din agricultura, se pare ca parlamentarul conservator a propus recrutarea pensionarilor in culegerea fructelor pentru a rezolva lipsa fortei de munca.

”In schimb, vom incerca sa convingem mai multi pensionari britanici sa culeaga fructe si legume din camp”, a sustinut parlamentarul in urma cu mai multi ani.

In august, cei mai mari producatori britanici de fructe si legume au avertizat ca aceste alimente ar putea sa dispara din magazine dupa iesirea Marii Britanii din UE, daca muncitorii straini nu vor mai putea sa vina in tara pentru a culege fructele si legumele britanicilor. De asemenea, productia ar putea sa se mute peste granite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri