Peste 50 de persoane asteapta, si marti, in ploaie, in fata sediului Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Buzau pentru a-si depune dosarele pentru programul ”Casa Verde”, reprezentantii institutiei spunand ca pana acum au fost primite 84 de dosare, iar cei mai multi buzoieni au solicitat panouri solare presurizate, scrie News.ro.

”Sunt peste 50 de oameni care asteapta afara, stau totusi sub o copertina pe care o avem noi, imi pare rau pentru ei, insa nu avem cum sa-i primim in institutie, decat pe rand, pentru ca altfel s-ar crea suspiciuni. Pentru inregistrarea unui dosar e nevoie de circa 15 minute”, a declarat directorul APM Buzau, Mirela Marin.

Ea a adaugat ca pana acum au fost primite 84 de dosare, fiind disponibil un plafon de 841.000 de lei dintr-un total de 1,34 de milioane de lei cat a fost alocat judetului Buzau.

”Prima zi a decurs in regula, au intrat in ordinea de la usa, am paza aici, nu intra decat o singura persoana, pentru ca e de verificat dosarul, e de inregistrat electronic, au fost depuse 84 de dosare, nu pot estima cate vor mai fi primite pentru ca totul depinde de ce cere fiecare om in parte”, a mai spus Marin.

Directorul APM Buzau a precizat ca cei mai multi buzoieni au solicitat panouri solare presurizate.

”Sumele care sunt finantate de programul Casa Verde sunt suficiente pentru acoperirea integrala a unei investitii in panouri solare pentru o gospodarie medie, de aceea este cererea atat de mare, de aceea sunt atat de multe persoane la cozi, pentru ca finantarea de 6.000 de lei poate acoperi suta la suta investitia in panouri solare intr-o casa”, a declarat Silviu Iordache, producator de panouri solare din judetul Buzau.

Coada din fata sediului Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Buzau a inceput sa se formeze inca de duminica seara, aproximativ 200 de persoane petrecandu-si nopatea in fata institutiei.

Unele dintre persoanele care au asteptat in fata APM au venit cu ceai cald, paturi sau scaune pliante, in timp ce altii au venit cu masinile si s-au adapostit de frig in acestea pana dimineata cand au inceput inscrierile in programul ”Casa Verde”.
Suma alocata judetului Buzau este de 1.345.026 de lei iar numarul celor care vor fi acceptati in program este de aproximativ 240 de persoane, spuneau reprezentantii APM Buzau.

Aceeasi situatie s-a inregistrat in mai multe orase resedinta de judet din tara. La Pitesti, peste 400 de persoane au stat la coada ca sa isi depuna dosarele pentru finantare prin programul ”Casa Verde”.

Finantarile nerambursabile acordate de stat in programul ”Casa Verde” difera in functie de tipul instalatiei si pot ajunge la 3.000 de lei pentru montarea de panouri solare nepresurizate, 6.000 de lei pentru montarea de panouri solare presurizate si 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri