Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) anunta ca ar putea fi declansat un conflict colectiv de munca la nivelul Metrorex, ce ar putea duce la o greva generala si la blocarea trenurilor de metrou, dupa ce o noua runda de negocieri privind incheierea unui Contract Colectiv de Munca, pentru anul 2016-2017, s-a sfarsit fara prea multe rezultate.

Negocierile dintre USLM si Metrorex SA au durat peste cinci ore, dar anumite puncte au ramas in divergenta, in special cele referitoare la imbunatatirea conditiilor de munca, spun reprezentantii sindicalistilor. Potrivit USLM, actualul Contract Colectiv de Munca va expira in 23 octombrie, conform News.ro.

"In acest moment exista premisele declansarii unui conflict colectiv de munca la nivelul Metrorex SA ceea ce poate conduce la greva generala si la blocarea circulatiei trenurilor de metrou", arata sindicalistii.

In luna august, circa 500 de angajati ai Alstom, societatea care asigura mentenanta la metrou, au fost in greva de avertisment. Angajatii, membri ai USLM, au fost nemultumiti de faptul ca societatea nu a dat curs solicitarii lor de a semna un nou Contract Colectiv de Munca, in care sa fie prevazuta o majorare cu opt la suta a salariilor. Alstom are un contract de mentenanta cu Metrorex incheiat in 2003 pentru 15 ani.

Sursa foto: tateyama / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri