Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, le-a reprezentantilor mediului de afaceri ca marele pariul al Romaniei il reprezinta capitalul uman, calitatea oamenilor fiind principala bariera in angajare. Paslaru a precizat ca una dintre probleme este data de oamenii care nu isi mai cauta locuri de munca, dezolati de faptul ca nu au oportunitati si intretinuti de o politica pasiva a statului de a acorda venitul minim garantat si alte beneficii, conform News.ro.

“Capitalul uman, in acest moment in Romania, este marele pariu al Romaniei pe viitor, nu partea de finantare. Intotdeauna se va gasi capital pentru proiecte bune, dar pe termen mediu, bariera pe care o vedem in acest moment este data de calitatea oamenilor, talentul pe care il atragem si cantitatea, oamenii pe care ii gasim ca sa lucreze. Daca aceasta problema ar fi recunoscuta, ne-ar da un ingredient-cheie al mentinerii aceste dezvoltari. Degeaba vom vrea sa atragem investitii straine, pentru ca se va pune problema cu ce oameni se va lucra”, a spus ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Dragos Pislaru, la evenimentul “Topul national al firmelor private din Romania”.

Ministrul Muncii a adus in discutie si OUG 60/2016, despre care spune ca aduce un beneficiu si pentru intreprinderile mici si mijlocii. Pislaru a precizat ca este o problema ca oamenii nu isi mai cauta locuri de munca, dar pentru aceasta problema, Ministerul Muncii a incercat sa gaseasca solutii prin OUG 60/2016 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

“Problema de cantitate in Romania este legata inclusiv de grupurile vulnerabile, oamenii care nu isi mai cauta locuri de munca, care sunt dezolati de faptul ca nu au oportunitati, care au fost si intretinuti de o politica pasiva a statului de a acorda venitul minim garantat si alte beneficii care i-a descurajat. Acest element am incercat sa-l redresam in OUG 60/2016, care schimba radical cadrul de masuri active. Incurajeaza toate persoanele care sunt pe beneficii sociale sa-si gaseasca loc de munca si o prima de activare si sa rezolve o problema a eterogenitatii”, a afirmat ministrul.

Pislaru a mai spus ca Romania intra intr-un nou ciclu de dezvoltare economica si ca trebuie sa se mentina acest lucru pentru a avea mai multi ani de crestere economica. “Cred ca sunt niste elemente care ma fac sa cred ca lucrurile stau mai bine. In primul rand, as indrazni sa spun ca ne dam cu totii seama ca intram intr-un nou ciclu economic. Romania intra intr-un nou ciclu de dezvoltare economica si numai de noi depinde sa tinem acest ciclu economic si sa avem patru, poate chiar opt ani de crestere economica”, a adaugat ministrul Muncii.

Sursa foto: BlueSkyImage

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri