25 Noiembrie 2016

Corpul de control al premierului incepe verificari la CNAS vizand functionarea sistemului cardului de sanatate



Corpul de control al premierului va incepe verificari la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), vizand functionarea sistemului cardului de sanatate.

”Din dispozitia premierului Dacian Ciolos, o echipa coordonata de Corpul de Control al primului-ministru va incepe o actiune de control la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru a verifica modul de functionare a sistemului informatic al cardului national de sanatate”, informeaza Biroul de presa al Guvernului, conform News.ro.

Conform sursei citate, controlul va fi efectuat de o echipa mixta, formata din reprezentanti ai Corpului de control al primului-ministru si reprezentanti ai Corpului de control al ministrului Sanatatii. Perioada supusa verificarilor este 1 ianuarie 2016 pana in prezent.

Controlul a fost dispus avand in vedere disfunctionalitatile inregistrate privind modul de functionare a sistemului informatic al cardului national de sanatate, mai precizeaza Guvernul. Sistemul informatic al cardului national de sanatate a fost nefunctional in repetate randuri, pentru perioade care au ajuns si pana la 72 de ore, din cauza unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului. In perioada in care sistemul a fost nefunctional, serviciile medicale si farmaceutice au functionat in regim off-line.



Citeste si