Comisia Europeana a aprobat fazarea a sapte proiecte de infrastructura din Romania, pentru utilizarea a 502 milioane euro din fonduri europene din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) si Fondul de coeziune, potrivit unui comunicat publicat luni.

Pentru perioada 2007-2013, Comisia Europeana a aprobat fazarea a 30 din cele 123 de proiecte de transport, dar au avertizat, in vara acestui an, asupra faptului ca autoritatile din Romania nu au reusit sa trimita la Bruxelles toate documentele necesare pentru a putea primi bani europeni, conform News.ro.

Decizia de fazare se poate lua in cazul unui proiect de mare valoare, precum cele din infrastructura. Programul este impartit in doua faze, prima finantata din exercitiul bugetar 2007-2013, iar a doua din bugetul 2014-2020.

Comisarul european Corina Cretu a subliniat ca, prin aceste decizii de esalonare, Romania are mai multe sanse sa utilizeze fondurile europene alocate si neutilizate de 502 milioane euro, din care 147 de milioane de euro pentru infrastructura de transport si 355 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructura de apa si apa uzata. Printre proiectele de infrastructura de transport avute in vedere sunt Drumul National 73 (DN73), lung de 133 de kilometri, care face legatura intre Pitesti si Brasov, unde lucrarile de reabilitare intarzie de mai multi ani, iar numarul accidentelor este ridicat.

Un alt proiect avut in vedere este autostrada Sebes-Turda (A10), lunga de 70 kilometri, care va face legatura intre autostrazile A1 (tronsonul Orastie–Sibiu) si A3 (tronsonul Gilau-Campia Turzii). Pe lista prioritatilor se afla si reabilitarea drumului national 76 (DN76), lung de 184 de kilometri, care face legatura intre Deva si Oradea. Alte patru proiecte aprobate vizeaza extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in judetele Brasov, Hunedoara, Olt si Tulcea.

Sursa foto: Shutterstock/Melpomene

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri