Bucurestiul si zece judete vor fi vineri, de la ora 02.00 pana la ora 18.00, sub avertizare cog portocaliu de viscol, iar alte 15 judete din estul, sudul si centrul tarii au fost atentionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil de joi seara pana vineri seara. De vineri si pana la inceputul saptamanii viitoare, vremea va fi geroasa, iar temperaturile minime vor fi frecvent intre minus 25 si minus 15 grade.

Potrivit avertizarii cod portocaliu transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in a doua parte a noptii de joi spre vineri si in cursul zilei de vineri, in Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70-85 kilometri pe ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri si local troienind zapada, conform News.ro.

Avertizarea cod galben de ninsori va intra in vigoare joi, la ora 22.00 si va fi valabila pana vineri, la ora 20.00, in judetele Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti si Sibiu. Incepand de joi seara, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent.

In Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei va fi viscol, cu intensificari ale vantului ce vor ajunge la 50-70 de kilometri pe ora. In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80-90 de kilometri pe ora, iar zapada va fi spulberata si troienita. La inceputul intervalului, pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei. Incepand de vineri seara, pana sambata, la ora 10.00, vor fi sub avertizare cod galben judetele Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Iasi si Neamt.

In Dobrogea, Baragan si in cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vantul va continua sa prezinte intensificari cu viteze de 50-55 de kilometri pe ora si pe arii restranse 70 de kilometri pe ora, temporar viscolind si spulberand zapada. Unele intensificari ale vantului vor fi si in sud-vestul Olteniei, spulberand trecator zapada depusa anterior.

Sursa foto: Koskins39 | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri