Sistemul informatic al cardului national de sanatate nu functioneaza, luni, din cauza unor probleme tehnice, pana la remedierea defectiunii, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale putand fi eliberate in regim off-line, a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Problemele tehnice au dus la intreruperea sistemului informatic incepand de la ora 11.00. Oficialii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au precizat ca, pana la termenul de raportare a activitatii lunare pentru perioada in care au fost constatate intreruperi in functionarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate, presedintele CNAS va emite un ordin, in baza prevederilor legale, privind transmiterea si validarea serviciilor acordate in aceasta perioada, conform News.ro.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a atribuit, la sfarsitul anului trecut, companiei Teamnet contractual pentru mentenanta Platformei Informatice a Asigurarile de Sanatate, pentru 8,95 milioane de lei (1,98 milioane euro). Atribuirea a avut loc la doua luni dupa ce Teamnet a fost desemnata castigatoare a licitatiei. In luna noiembrie, CNAS a atribuit Teamnet contractul pentru mentenanta sistemului informatic aferent sistemului cardului de sanatate, valoarea finala a acestuia fiind de 17,7 milioane de lei (3,9 milioane euro).

Teamnet International, firma detinuta de Sebastian Ghita pana in 2012, a castigat in luna iunie 2016 licitatia pentru mentenanta si suportul tehnic al sistemului informatic al Cardului National de Asigurari de Sanatate si pentru Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate. Sistemul informatic al cardului national de sanatate a fost nefunctional in repetate randuri, pentru perioade care au ajuns si pana la 72 de ore, din cauza unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului. In perioada in care sistemul a fost nefunctional, serviciile medicale si farmaceutice au functionat in regim off-line.

Sursa foto: Shutterstock/Pressmaster

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri