Clubul Bamboo avea, din 2009, un aviz pentru securitate la incendiu, insa nu detinea si autorizatie in acest sens, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, care a precizat ca localul nu a solicitat o astfel de autorizatie. Vasile a mai spus ca clubul a fost amendat de ISU de mai multe ori, ultima data in nnoiembrie 2016, dar neregulile constatate "nu se incadrau in categoria celor care ar fi putut determina inchiderea si suspendarea activitatii clubului, scrie News.ro.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a spus ca avizul de securitate la incendiu pentru Clubul Bamboo a fost solicitat in anul 2009 si, intrucat se respectau normele de aparare impotriva incendiilor prevazute in plan, a fost emis acest aviz de securitate la incendiu, insa nu exista si autorizatie.

"Din momentul in care se acorda avizul de securitate la incendiu, investitorul poate incepe lucrarile de construire a imobilului. Ulterior, la finalizarea acestor lucrari, investitorul este obligat sa solicite autorizatia de securitate la incendiu care sa confirme faptul ca ceea ce a prezentat si plan a si pus in practica ulterior si se face in baza unei receptii. La aceasta receptie, participa un reprezentat al ISU care certifica faptul ca ceea ce este prezentat initial in aviz s-a materializat in practica si implicit sunt respectate normele de aparare impotriva incendiilor. La momentul respectiv, se elibereaza autorizatia de securitate la incendiu. Ulterior, era obligtia investitorului sa solicite o autorizatie de securitate la incendiu, pana la punerea in exploatare a acestui imobil, lucru care nu s-a intamplat", a spus reprezentantul ISU.

El a precizat ca pe parcursul ultimilor ani au fost facute mai multe verificari si aplicate amenzi administratorilor clubului.

Astfel, in 25 mai 2015 au fost aplicate doua amenzi in cuantum de 5.500 de lei pentru exploatarea necorespunzatoare a instalatiei electrice si lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, iar in 13-20 noiembrie 2015 au fost date doua amenzi in cuantum de 15.000 de lei pentru exploatarea necorespunzatoare a instalatiei electrice si lipsa autorizatiei de securitate la incendiu.

De asemenea, in noiembrie 2016 clubului i-a fost aplicata o amenda in cuantum de 2.500 de lei pentru blocarea cailor de evacuare.

Intrebat daca ISU avea posibilitatea sa inchisa clubul pentru nerespectarea normelor, Daniel Vasile a spus ca neregulile constatate nu se incadrau in categoria celor care ar fi putut determina inchiderea si suspendarea activitatii Clubului Bamboo.

"Controalele pe care le-am desfasurat incepand din noiembrie 2015, de cand a intrat in vigoare HG 915 (din 2015) care permite pompierilor sa inchida sau sa suspende cu caracter temporar activitatea unor operatori economici, de la momentul respectiv, pe durata controalelor pe care le-am efectuat deficientele pe care le-am constatat nu se incadrau in categoria celor care ar fi putut determina inchiderea si suspendarea activitatii. Cele pe care vi le-am prezentat nu pot constitui, potrivit hotararii 915, temei pentru inchiderea activitatii", a spus Daniel Vasile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri