Politia Capitalei a anuntat, joi dimineata, ca peste 60 de persoane au fost duse la audieri ca urmare a incidentelor de la manifestatia din noaptea de miercuri spre joi, din Piata Victoriei din Capitala, fiind facute cercetari pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Peste 60 de persoane au fost conduse la audieri in urma incidentelor din Piata Victoriei, anunta Politia Capitalei. Potrivit sursei citate, ”in prezent sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice”. Pana la ora 0.00, fusesera retinute 20 de persoane si, totodata, au fost confiscate mai multe sticle incendiare, declara, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, conform News.ro.

El a precizat ca patru jandarmi au fost raniti in urma violentelor. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei a mai spus ca fortele de ordine au intervenit cu oarecare intarziere in izolarea celor care au aruncat cu torte si petarde, pentru a-i proteja pe manifestantii pasnici care se aflau in zona, unii chiar insotiti de copii. Astfel, mai intai au fost lansate apeluri la megafon ca protestatarii sa se indeparteze, pentru ca, mai apoi, jandarmii sa poata interveni cu gaze lacrimogene impotriva celor care aruncau cu petarde, torte si obiecte contondente.

Georgian Enache a precizat ca nu poate spune daca persoanele retinute fac parte din galeriile unor echipe de fotbal. Si SRI a aratat, joi noapte, ca nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, dupa ce in spatiul public au aparut informatii cu privire la implicarea unor galerii in protestele de miercuri, dar, in masura in care sunt obtinute date, acestea sunt transmise institutional.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, la Romania TV, ca nu a primit date de la serviciile de informatii ca la protestele de miercuri ar fi urmat sa aiba loc si violente. Manifestatia din Piata Victoriei - unde pana la 120.000 de oameni au protestat fata de Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind modificarea codurilor penale - s-a incheiat in jurul orei 00.40.

In ultimele ore au avut loc incidente provocate de grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu diverse obiecte contondente, cu torte si petarde, fortele de ordine ripostand cu gaze lacrimogene. Sapte persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma incidentelor, trei fiind civili. Incidentele la manifestatia din Piata Victoriei au inceput in jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar si de un altul, aflat in capatul bulevardului Iancu de Hunedoara, existand informatii ca acestia ar face parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo si Rapid. Anterior, aproximativ 100 de jandarmi fusesera grupati pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, in apropierea Guvernului, pentru ca existau informatii ca in piata ar putea ajunge cateva sute de suporteri care au asistat la meciul de handbal masculin Dinamo-Steaua.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri