Carmen Dan, Interne: Am primit prin SMS, in toiul protestelor, informatii. Nu am putut interveni

Carmen Dan, Ministru de Interne, a subliniat ca in Bucuresti au fost 25.000 de manifestanti (televiziunile ducand numarul la 150.000 – n.r.) si ca nu a stiut decat in ultimul moment de faptul ca, prin multime, se afla si protestatari violenti. “Am primit SMS, seara tarziu, de la SRI. Ne-a fost imposibil sa intervenim”, spunea Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi ca 79 de persoane sunt cercetate dupa protestul din Piata Victoriei, pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, una dintre acestea fiind acuzata si ca detinea droguri de mare risc. Ea a precizat ca cele 79 de persoane au fost duse la sectii de politie pentru cercetari, in urma violentelor din Piata Victoriei. Cercetarile in acest caz sunt facute de 50 de politisti, sub coordonarea Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, conform News.ro.

De asemenea, au fost date cinci sanctiuni contraventionale, dintre care patru amenzi de 100 de lei si un avertisment scris pentru consum de baututri alcoolice in locuri publice. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca opt persoane au fost sanctionate contraventional pentru incalcarea normelor, dintre care trei sunt membri ai galeriilor sportive.

In urma violentelor au fost raniti opt jandarmi, dintre care trei au fost dusi la Spitalul Floreasca si la Spitalul de Oftalmologie, precum si patru protestari, dintre care doi au fost dusi la Spitalul Floreasca, niciunul dintre acestia nefiind internat, a precizat Carmen Dan. Politia Capitalei a anuntat, joi dimineata, ca peste 60 de persoane au fost duse la audieri ca urmare a incidentelor de la manifestatia din noaptea de miercuri spre joi din Piata Victoriei din Capitala, fiind facute cercetari pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Pana la ora 0.00 au fost retinute 20 de persoane si, totodata, au fost confiscate mai multe sticle incendiare, declara, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache. El preciza atunci ca patru jandarmi au fost raniti in urma violentelor. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei a mai spus ca fortele de ordine au intervenit cu oarecare intarziere in izolarea celor care au aruncat cu torte si petarde, pentru a-i proteja pe manifestantii pasnici care se aflau in zona, unii chiar insotiti de copii.

Citeste si:
De ce a fost audiata Carmen Dan timp de 6 ore la DIICOT
Carmen Dan a fost audiata 6...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Manifestatia din Piata Victoriei - unde pana la 120.000 de oameni au protestat fata de Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind modificarea codurilor penale - s-a incheiat in jurul orei 00.40. In ultimele ore ale manifestatiei au avut loc incidente provocate de grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu diverse obiecte contondente, cu torte si petarde, fortele de ordine ripostand cu gaze lacrimogene. Sapte persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma incidentelor, trei fiind civili.

Incidentele la manifestatia din Piata Victoriei au inceput in jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar si de un altul, aflat in capatul bulevardului Iancu de Hunedoara, existand informatii ca acestia ar face parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo si Rapid. Anterior, aproximativ 100 de jandarmi fusesera grupati pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, in apropierea Guvernului, pentru ca existau informatii ca in piata ar putea ajunge cateva sute de suporteri care au asistat la meciul de handbal masculin Dinamo-Steaua.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri